Timpul petrecut în aer liber înseamnă sănătate, conectare cu natura şi stare de bine. Atunci când vremea o permite, e o idee bună să petreci cât mai mult timp afară, în parc, în grădină, pe plajă sau la plimbare. Vestea minunată e că poţi să te bucuri de o mulţime de activităţi în aer liber, care să te ajute să te relaxezi şi să te destresezi.

Citeşte mai jos ce activităţi în aer liber trebuie să încerci vara aceasta, pentru relaxare ca la carte:

Grădinărit

O activitate minunată, de care merită să te bucuri în aer liber, grădinăritul te ajută să te relaxezi, dar şi să înveţi lucruri noi. Dacă ai propria grădină, de ce să nu ai parte de fructe, legume sau chiar flori care să îţi înveselească curtea şi să îţi îmbogăţească cămară? Trebuie să ştii că poţi începe cu paşi mici. Spre exemplu, poţi planta câteva seminţe de fructe sau legume ori câteva flori în ghiveci, mai ales dacă nu ai mai făcut asta niciodată.

Internetul îţi e cel mai bun prieten când vine vorba de grădinărit, deoarece găseşti uşor tutoriale şi informaţii utile, mai ales pe YouTube.

În cazul în care locuieşti la bloc, foloseşte balconul sau terasă ca spaţiu de grădinărit. Poţi planta o mulţime de seminţe în ghiveci, de la ierburi aromatice şi până la pomişori sau flori.

Meditaţie

Meditaţia poate ajuta într-o mulţime de moduri când vine vorba de relaxare. Când practici meditaţia regulat poţi observa îmbunătăţiri în ceea ce priveşte managementul stresului, capacitatea de concentrare sau chiar calitatea somnului. O practică ce are la baza concentrarea pe respiraţie, eliminarea gândurilor pline de îngrijorare şi relaxarea corpului, meditaţia îţi poate aduce mai multă linişte şi relaxare.

Ca să te bucuri de meditaţie mai bine, ce ar fi să o practici în natură? Poţi să meditezi chiar în propria grădină. Dacă ai mobilier de grădină confortabil, precum canapelele, fotoliile sau balansoarul, meditaţia devine mai plăcută. Mobilierul de grădină de dimensiuni generoase, din lemn sau râtan, cu perne confortabile, este numai bun pentru o sesiune de relaxare. În cazul în care preferi un loc mai special, alege un leagăn de grădină, pe care să-l aşezi într-un loc liniştit.

Nu doar gradina proprie poate servi ca spaţiu de medidtatie, ci şi un loc din parc sau o plajă, aşa că ai variante din care să alegi şi dacă stai la bloc.

Sport şi mişcare

Sportul îţi aduce beneficii peste beneficii, mai ales dacă îl practici regulat. Ei bine, ca să te relaxezi cum se cuvine vara aceasta, trebuie să încerci câteva sesiuni de mişcare în aer liber. Poţi face asta în grădină, în parc, în faţa blocului sau chiar pe plajă. Tu decizi ce tip de mişcare ţi se potriveşte, însă nu vei duce lipsă de variante. De la jogging, Yoga, Pilates şi până la antrenamente funcţionale sau săritul corzii, o mulţime de tipuri de mişcare se pot desfăşura fără probleme în aer liber.

Proiecte DIY

Dacă vrei să te bucuri de o activitate creativă, ce ar fi să pui la cale câteva proiecte DIY care să te ajute să te relaxezi? Proiectele DIY sau Do It Yourself se referă la activităţi pe care le faci pe cont propriu, fără ajutorul unui meşter. Poate fi vorba despre crearea unei piese vestimentare, despre vopsitul mobilierului de grădină sau despre realizarea unui tablou.

Cauta acele proiecte DIY care te atrag şi pe care le poţi desfăşura în aer liber, fie că este vorba despre crearea unor obiecte handmade, fie că este vorba despre a da un refresh mobilierului de grădină.

Vara aceasta încearcă să petreci mai mult timp în aer liber, în natură, atunci când vremea e prietenoasă. Activităţile precum grădinăritul, sportul sau meditaţia sunt numai bune pentru zilele când vrei să ieşi în grădina ori în parc, iar avantajul lor este că nu sunt deloc costisitoare.