Pantalonii, aceste piese pe care fiecare dintre noi le are în garderobă, și fără de care nu prea avem cum să trăim. Și partea cea mai interesantă la pantaloni este că nu există chiar de ieri, ci au o istorie mult mai bogată. Dacă romanii preferau mai mult fustele, și nu erau neapărat fani ai pantalonilor, chinezii, pe de altă parte, au adoptat în urmă cu mii de ani această modă. Mai exact, cea mai veche pereche de pantaloni găsită are aproximativ 3000 de ani, și a fost desigur găsită în China.

Dacă dai câteva pagini în cartea de istorie, vei vedea foarte multe exemple de obiecte care inițial au fost concepute pentru bărbați, dar care ulterior au devenit piese iconice pentru femei. Din top fac parte pantofii cu toc, fustele sau gențile. Însă, în cazul pantalonilor, s-a întâmplat fix invers. Cel mai notabil exemplu este chiar Ioana D’Arc. Și pentru a ajunge mai aproape de vremurile noastre, părintele pantalonilor moderni este chiar Levi Strauss.

Totuși, acest articol nu este despre istoria pantalonilor, ci este despre must-have-urile în materie de pantaloni pe care orice bărbat ar trebui să îi aibă în garderobă. Așa că, dacă băteai în lung și-n lat site-urile în căutarea unei perechi de pantaloni, îți recomandăm să rămâi. Mai faci puțină documentare și altfel o să-ți continui căutările de pantaloni.

Blugii sau jeanșii – mai au nevoie de vreo prezentare?

Dacă tot l-am amintit pe părintele pantalonilor moderni, Levi Strauss, părintele blugilor, trebuia să îi includem în top. Nu ai cum să vorbești despre pantaloni, fără să amintești blugii. Este ca și cum ai vorbi despre o salată de vară, dar fără să incluzi brânza sau uleiul de măsline.

Blugii se încadrează perfect în categoria „buni pentru orice”. Adică, se potrivesc atât într-o ținută elegantă, poate chiar de nuntă, cât și într-o ținută lejeră de zi cu zi. Poți să îi asortezi aproape cu orice, de la cămăși, sacouri, pulovere, până la tricouri largi și hanorace cu diverse modele și ilustrații.

Pe lângă asta, și materialul din care sunt confecționați este foarte lejer. Deși nu pare, denimul este un material care îi permite pielii să respire. Pare el foarte dur la exterior, dar te surprinde plăcut. Așa că, dacă ești genul care preferă pantalonii de trening sau ținutele mai lejere, și vrei să faci o schimbare, blugii sunt cea mai bună variantă pe care o poți alege.

Pantalonii de trening – pentru ținutele lejere sau sport

Și dacă tot i-am amintit mai sus, hai să îți spunem mai multe despre ei. Pantalonii de trening sunt definiția relaxării. Chit că stai în casă, ieși în oraș sau faci sport, pantalonii de trening sunt perfecți. Și desigur, aici intră în discuție perechile de pantaloni Nike. De ce fix pantaloni Nike? Pentru că cei de la Nike sunt de mult timp pe piață și știu ce înseamnă adevărat cu haine bărbați cofortabile și de calitate.

Dacă ești genul care adoră să facă plimbări lungi sau care iese la alergat de dimineață, înainte de birou, îți dăm noi o idee de posibilă de ținută. Ai nevoie doar de o pereche comodă de adidași de alergare, un tricou din bumbac și o pereche de pantaloni Nike. Și ești gata de drum.

Totuși, pantalonii Nike, deși foarte comozi, nu îi poți integra în ținute elegante. În schimb, dacă vrei să ieși până la magazin sau în mall, pantalonii de trening o să fie ideali.

Pantalonii cargo – noua modă

Destul de la modă acum, pantalonii cargo sunt combinația perfectă dintre lejeritate, stil de stradă și practicabilitate. Da, sunt pantalonii ăia mai largi și cu multe buzunare. Pe lângă faptul că acești pantaloni sunt confecționați din materiale rezistente, mai au și buzunarele laterale care o să te ajute atunci când nu mai vrei să îți iei o geantă sau un ghiozdan pentru a depozita diferite lucruri mai mici. În plus, mai poți să îi iei și pentru drumețiile pe munte.