Aspiratorul este aparatul vedetă în curățenia de zi cu zi: economisește timp și ajută la o curățenie mai rapidă. Dar știați aceste sfaturi în plus?

Aspiratorul este unul dintre cele mai apreciate aparate de curățenie în gospodărie: este rapid, nu ridică praful și, în plus, nu trebuie să strângeți resturile după aceea, astfel încât totul este impecabil cu un efort minim. Chiar și așa, există câteva trucuri cu aspiratorul care vă vor face viața mai ușoară și care, în multe cazuri, sunt necunoscute. În plus, le puteți aplica la orice model de aspirator. Așadar, dacă vrei să-ți reînnoiești acest aparat, iată cele mai bune sfaturi despre cum să alegi unul nou. Cu siguranță vei reuși!

 

Sfaturi pentru aspirare pentru curățarea și deodorizarea covoarelor

Da, știm că este aparatul pe care îl folosești pentru covoare, dar știai că poate fi folosit și pentru a îndepărta mirosurile neplăcute? Se presară covorul cu bicarbonat de sodiu și se lasă să acționeze timp de câteva ore, apoi se aspiră ca de obicei. Și nu uitați, mișcările scurte sunt mai bune decât cele lungi și în mai multe direcții, deoarece covoarele au firele țesute în buclă, astfel încât praful se acumulează în toate direcțiile, nu doar într-una singură.

 

Aspirator Bosch - oferte

 

Cum să găsești bijuteriile pierdute

Sau obiecte mici. Dacă v-a căzut un cercel sau o piuliță sub pat și nu puteți ajunge la ea, puneți o șosetă la capătul tubului aspiratorului și fixați-o cu o bandă de cauciuc. Apoi aspirați bine zona și veți vedea cum cercelul rămâne prins în ciorap, iar aspiratorul nu îl "mănâncă".

 

Cum să cureți tastatura calculatorului

Cu un tub de hârtie igienică, niște bandă adezivă și un aspirator vă puteți face tastatura la fel de bună ca nouă. Luați tubul de hârtie igienică și aplatizați-l la un capăt. Agățați celălalt capăt de aspirator și fixați-l cu bandă adezivă. Apoi rulați-l între tastele computerului - veți vedea rezultatul!

 

Aspirator Dyson - oferte

 

Cum să vă parfumați casa

Ați observat vreodată mirosul special pe care îl emană aspiratorul dumneavoastră atunci când îl folosiți? Pentru a împiedica acest lucru și, în plus, pentru a profita de parfumarea casei, adăugați în rezervor sau în sac o vată îmbibată într-un ulei esențial. De fiecare dată când aspirați, veți observa aroma plăcută în locul mirosului de praf. Schimbați-l atunci când goliți rezervorul sau când introduceți un sac nou.

 

Aspirator Bosch - oferte

 

Cum să curățați părțile superioare din casa dvs.

Lămpile, plafoanele, colțurile sau rafturile înalte din casa ta se prăfuiesc și ele. Și, deși asociem utilizarea aspiratorului cu curățarea podelei, acesta este potrivit și pentru zonele înalte! Utilizați-l, de asemenea, pe grilele sau conductele de ventilație sau pe șinele ușilor și ferestrelor. Dacă sunt foarte înguste, puteți folosi un alt truc cu aspiratorul: cu un pahar de plastic și un pai (dacă aveți unul). Faceți o gaură în partea de jos a paharului, astfel încât să puteți introduce paiul în el. Apoi fixați cu bandă adezivă cupa pe tubul aspiratorului. În acest fel, puteți aspira confortabil șinele înguste ale ferestrelor sau gurile de aerisire.

 

Aspirator Dyson - oferte

 

Acest truc cu aspiratorul poate fi folosit chiar și pentru a curăța ventilatorul altor aparate de uz casnic, cum ar fi aparatul de încălzire.Cum să îndepărtați urmele de pe covoare

Dacă ați păstrat o piesă de mobilier pe covor pentru o perioadă lungă de timp, cum ar fi o masă, o canapea sau un fotoliu, urmați acest truc de aspirare pas cu pas. Puneți unul sau două cuburi de gheață în locul urmelor și lăsați-le să se topească complet. Pe măsură ce gheața se topește, apa va readuce fibrele covorului la textura lor anterioară. Ștergeți zona respectivă cu o cârpă uscată și apoi aspirați așa cum o faceți de obicei.