Din inițiativa Primăriei orașului Aleșd, primar Ioan Todoca, se încearcă punerea în valoare a parcului de la Tinăud, construit cu fonduri de la Ministerul Mediului între anii 2009 - 2011, în valoare totală de 1.785 mii lei.

 

Acest parc cu dotări și instalații de joacă pentru copii nu a fost utilizat în scopul pentru care a fost creat, datorită unei proaste administrări și lăsat în „mila domnului”, fără pază. Astfel dotările s-au degradat în timp, parcul după şapte ani devenind o ruină, cu bănci rupte și obiectele de joacă distruse și neutilizabile. Noua administrație a Primăriei a început lucrările de reamenajare și reabilitare a parcului, în scopul punerii sale în valoare pentru o multiplă funcționalitate. S-au reparat dotările existente, s-au construit altele noi care să răspundă cerințelor pentru joaca copiilor în siguranță, pentru relaxare și odihnă și petrecerea timpului liber în condiții bune. Vineri, 20 aprilie, tot personalul Primăriei și al instituțiilor subordonate, în frunte cu conducerea Primăriei (bărbați), au participat la o acțiune de voluntariat pentru plantarea a 100 puieți de stejar în incinta parcului. Cu timpul parcul va deveni o oază de verdeață și umbră de care se vor bucura vizitatorii și în special copiii.

În vederea atragerii cetățenilor spre această locație, Primăria orașului Aleșd, în parteneriat cu Asociația „Hospital Pro”, au inițiat cu ocazia de zilei de 1 Mai un picnic de caritate, cu ale căror fonduri să se cumpere un aparat EKG Holter, pentru dotarea Spitalului orășenesc Aleșd, în valoare de aproximativ 2.000 euro. Aparatul monitorizează activitatea cardiacă 24 de ore. În acest scop, prin sponsorizarea SC Selgros, s-au organizat cinci echipe de la instituții și întreprinderi din oraș: Primăria Aleșd, Asociația „Castrum”, Colegiul Tehnic „Alexandru Roman”, Ștrandul Aleșd, Spitalul Aleșd. Aceste echipe au pregătit, după rețete proprii, deliciosul bograci pentru public. O porție a constat 10 lei, iar un pahar de bere de 500ml, 5 lei.

Scopul acestor fonduri adunate este achiziţionarea unui aparat EKG Holter pentru spital. Această acțiune de voluntariat cetățenesc se dorește continuată și tradiționalizată. În acest scop, sugerăm Primăriei Aleșd, construirea unei estrade (scene) pe care să evolueze și formații artistice de amatori locale, dar și profesioniste care să completeze în mod plăcut picnicurile în perioada estivală.