Marți, 22 septembrie, la sediul Consiliului Judeţean Bihor, a fost semnat contractul de lucrări pentru construirea unei autogări moderne în Municipiul Marghita. Contractul, încheiat de Agenţia de Dezvolare Durabilă cu firma Flodor Trans, are preţul de 914.190,35 lei.

Prețul convenit pentru contractul de lucrări este defalcat astfel: servicii de proiectare și asistență tehnică 40.940,00 lei (fără TVA) și execuție lucrări 873.250,35 lei (fără TVA).

„Este cel de-al doilea contract semnat pentru construirea autogărilor promise în județul Bihor. Având în vedere termenul scurt asumat de către executant, două luni pentru proiectare și cinci luni pentru execuție, avem toate condițiile ca în primăvara anului viitor să se inaugureze noua autogară în centrul municipiului Marghita”, a declarat Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor.

Proiectul de investiții va rezolva problema transportului județean prin asigurarea unei locații centrale pentru preluarea călătorilor.

„La nivelul municipiului Marghita funcționează mai multe stații pentru preluarea călătorilor. Odată finalizat, proiectul asigură o singură astfel de locație, în Centrul municipiului, unde se vor crea condiții moderne pentru transportul județean de persoane”, a menţionat Pocsaly Zoltán, primarul municipiului Marghita.

Potrivit directorului Agenţiei de Dezvoltare Durabilă, Vitalyos Barna, proiectul prevede amenajarea unor birouri de informații, săli de așteptare, grupuri sanitare, peroane, parcări. În cadrul autogării moderne vor exista și spații pentru derularea activităților comerciale.

Pentru obiectivul „Construire autogară în municipiul Marghita”, până la data de 17 iunie 2020 (termen limită), au fost depuse două oferte. Finanțarea investiției este asigurată din fondurile Consiliului Județean Bihor prin Agenția de Dezvoltare Durabilă (ADD) Bihor. Astfel de proiecte vor fi realizate în municipiul Salonta și în orașul Săcueni.

.