Un bărbat şi-a pierdut viaţa, azi dimineaţă, după ce, aflat la volanul unei autobasculante, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a ieşit de pe carosabil, intrând în copacii de pe marginea drumului. Victima a fost găsită de către salvatori încarcerată şi în stop cardio-respirator.

Accidentul s-a produs azi dimineaţă, în jurul orei 09.05. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat, prin numărul unic 112, cu privire la producerea, pe DN 1, pe raza localității Topa de Criș, a unui accident rutier în care a fost implicată o autobasculantă, eveniment soldat cu o victimă încarcerată.

„La locul producerii evenimentului au fost mobilizate operativ două  echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Aleșd cu o autospecială de descarcerare grea și cu ambulanța de tip B2 a subunității, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean”, a precizat mr. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor.

Pompierii militari au acționat pentru descarcerarea șoferului rămas captiv în cabina autobasculantei, predându-l echipajelor medicale, care au procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, victima aflându-se în stop cardio-respirator. Din nefericire, bărbatul nu a mai putut fi salvat, medicul declarând decesul acestuia. Poliţiştii rutieri ajunşi la faţa locului au început cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor în care s-a produs accidentul. În urma acestuia traficul pe DN1 a fost oprit o bună perioadă de timp, iar apoi s-a desfăşurat pe un singur fir până la finalizarea cercetărilor la faţa locului.