400 de pături intenționează să strângă Asociația Cultură în Mișcare pentru a le trimite în Ucraina.

„Anul acesta, fiecare dintre noi a sărăcit un pic mai mult, a obosit un pic mai mult, fiecare dintre noi are câteva probleme sau griji în plus. Totuși, noi (încă) ne putem pregăti în pace pentru sărbători. În Ucraina, însă, este război, în continuare, oamenii de-acolo înfruntă deja o iarnă în care energia electrică, căldura și chiar conversațiile la telefon sunt un lux. La Cultură în Mișcare, am făcut, anul acesta, cât am putut pentru refugiații ucraineni. Am sperat că războiul acesta se va termina curând. Nu s-a terminat și este nevoie, în continuare, de ajutor. Din păcate, știrile despre război au intrat cumva în cotidian, ne-am obișnuit cu ele, iar ajutorul pentru acești oameni s-a diminuat. Ținem legătura cu comunități de români din zona Cernăuți și cu alți români care îi ajută. Necesitățile de-acolo sunt mari și, sincer, ne depășesc capacitățile și puterea. Tocmai de aceea nu ne-am asumat că vom reuși, nu am promis nimic, dar cel puțin vom încerca să ajutăm, pentru că orice gest poate face o mică diferență”, anunță Flavius Bunoiu.

Asociația Cultură în Mișcare dorește să strângă 400 de pături pentru a le trimite în Ucraina, în Cernăuți.

„O pătură costă, în medie, 50-60 de lei. Mulți dintre noi avem, însă, deja, în șifonier, o pătură în stare bună cu care nu avem ce face. Avem încredere că putem strânge destule, astfel încât să facem nopțile unor oameni în nevoie un pic mai suportabile”, menționează reprezentanțul asociației.

Cum se procedează?

Puteți dona bani pentru o pătură (sau mai multe) în contul Asociației Cultură în Mișcare cu precizarea „pătură”. Toți banii vor fi folosiți pentru acest proiect, asociația nu va reține niciun leu. Datele sunt aici: Asociația Cultură în Mișcare, CIF 28097125

IBAN RON RO29WBAN00991V069878RO01, Banca Intesa Sanpaolo

De asemenea, puteți dona o pătură, lăsând un mesaj la contact {@} culturainmiscare.ro. „Vă rugăm însă mult de tot să fie în stare bună și curată. Mulțumim pentru ajutor. Sărbători fericite!”, a conchis Flavius Bunoiu.