Marți, 15 septembrie, a fost semnat contractul de lucrări pentru construirea unui centru modern de transfer călători în Beiuș. Ofertantul desemnat câștigător este asocierea formată din Evalstar Serv (lider) și Biroul Individual de Arhitectură Dărăban Radu-Ioan (asociat), cu prețul de 895.582,13 lei, la care se adaugă TVA.

Pentru obiectivul „Construire autogară în Municipiul Beiuș”, până la data de 17 iunie 2020 (termen limită), au fost depuse trei oferte. Finanțarea investiției este asigurată din fondurile CJ Bihor prin Agenția de Dezvoltare Durabilă.

„Câștigătorul licitației va avea la dispoziție două luni pentru elaborarea proiectului tehnic și cinci luni pentru execuția lucrărilor. Prețul convenit pentru contractul de lucrări este defalcat astfel: servicii de proiectare și asistență tehnică 42.272,00 lei (fără TVA) și execuție lucrări 853.310,13 lei (fără TVA)”, a declarat Vitályos Barna, directorul Agenției de Dezvoltare Durabilă.

În cadrul centrului de transfer călători vor funcționa birouri de informații, săli de așteptare, grupuri sanitare, peroane, parcări, însă vor fi înființate și spații pentru derularea activităților comerciale.

„S-a semnat astăzi (marţi, 15 septembrie – n.r.) un contract pentru o investiție cât se poate de utilă pentru Municipiul Beiuș, respectiv o autogară cu totul nouă. Era necesară din mai multe considerente. În primul rând, Beiuș are peste 4.000 de elevi înscriși în cele patru unități de învățământ, din care două treimi provin din zonele limitrofe. Există câteva unități ai căror angajați fac naveta spre Beiuș, astfel se vor crea condiții moderne pentru transportul acestora. Și, de asemenea, noul centru de transfer călători va rezolva și accesul turiștilor spre Arieșeni, Padiș, Chișcău, Meziad, Stâna de Vale, întrucât nu toți vizitatorii vor avea un mijloc de transport propriu. Colaborarea cu Consiliul Județean, cu ADD în mod deosebit, a fost una eficientă, iar investițiile care s-au făcut de administrația județeană prin Agenția de Dezvoltare Durabilă, ating bugetul Beiușului pe un an calendaristic”, a menţionat Petru Mlendea-Căuș, primarul municipiului Beiuș.

„În aceste zile, semnăm primele contracte de lucrări pentru centrele de transfer pe care ne-am angajat să le finanțăm în municipiile Beiuș, respectiv Marghita. În perioada următoare se vor definitiva documentațiile pentru municipiul Salonta și orașul Săcueni”, a declara Pásztor Sándor, președintele CJ Bihor.