Într-un moment când proiectul de reabilitare a Casei Memoriale Iuliu Maniu din Bădăcin are mare nevoie de ajutor, veşti bune vin de la Consiliul Baroului București. Consiliul Baroului a decis alocarea sumei de 15.000 de euro.

În acest moment lucrrile de reabilitare sunt sistate, nemaifiind bani. Dacă fundaţia şi zidurile au fost consolidate, acoperişul necesită reparaţii urgente deoarece nu va mai rezista încă o iarnă, prăbuşirea lui punând în pericol tot ce s-a realizat până acum. Astfel, ajutorul financiar al Baroului Bucureşti este mai mult decât binevenit. Iniţiativa avocaţilor bucureşteni se circumscrie activităţilor de celebrare a Centenarului Marii Unirii şi a personalităţilor care au realizat acest moment decisiv din istoria naţională.

„Baroul București este implicat, alături de celelalte barouri, precum și de Uniunea Națională a Barourilor din România, în activitățile de celebrare a Centenarului Marii Uniri, din anul 2018. În acest context, Consiliul Baroului a fost informat despre impasul în care se află lucrarile de refacere a Casei Memoriale „Iuliu Maniu" din satul Bădăcin, comuna Pericei, județul Sălaj.

În condițiile în care în mass-media a fost difuzată știrea cu privire la dificultățile de asigurare a resurselor necesare omagierii principalelor momente și figuri reprezentative ale Marii Uniri, în ședința din 18 iulie 2017, Consiliul Baroului București a hotărât:

*Alocarea echivalentului sumei de 15.000 euro către Parohia Greco-Catolică Bădăcin, administratorul clădirii, care coordonează lucrările de consolidare și reabilitare a Casei Memoriale „Iuliu Maniu";

*Inițierea demersurilor pentru realizarea unui parteneriat cu Baroul Sălaj pentru a conlucra în vederea continuării sprijinului pentru consolidarea și refacerea Casei Memoriale „Iuliu Maniu";

*Transmiterea unei invitații de a se alătura acestui demers către Uniunea Națională a Barourilor din Romania și Casa de Asigurări a Avocaților;

Postarea pe site-ul Baroului București a unui apel către membrii comunității profesionale pentru sprijinirea acestui proiect.

*În vederea bunei informări a avocaților din Baroul București, Consiliul aduce la cunoștința acestora că, potrivit detaliilor puse la dispoziție de către preotul paroh Cristian Borz, suma ncesară pentru finalizarea lucărilor de refacere a Casei Memoriale „Iuliu Maniu" este de cca. 50.000 euro” (suma este inexactă, fiind o sumă avansată în trecut când nu exista un Deviz general. Devizul general a fost actualizat în octombrie 2016 şi este de 349.930 euro, deviz care a fost pus la dispozitia Baroului Bucureşti – n.r.).

„Avocații din Baroul București sunt informați că marele om politic Iuliu Maniu, care a avut o contribuție deosebit de importantă la înfăptuirea Marii Uniri a fost, de asemenea, un strălucit avocat, activitatea sa fiind o dovadă a implicării avocaților și a profesiei în marile momente ale formării și dezvoltării statului român”, se arată în comunicatul Baroului Bucureşti.

Cei care doresc să susțină financiar următoarele lucrări, o pot face donând în conturile:

Lei: RO22 RZBR 0000 0600 0208 5400
Euro: RO18 RZBR 0000 0600 0289 9205
Dolari: RO11 RZBR 0000 0600 1092 7730
Cont PayPal: salvaticasamaniu@yahoo.com, deschise la Raiffeisen Bank, Agenţia Şimleu Silvaniei, jud. Sălaj.