Anul trecut, pentru realizarea proiectului de investiții „Modernizare piața agroalimentară în Municipiul Beiuș”, edilii beiușeni au decis contractarea unui împrumut bancar din care 17,7 milioane de lei urma să fie alocați pentru atingerea acestui obiectiv. Ulterior, Primăria Beiuș a reușit să asigure finanțarea acestei investiții din fonduri europene, Consiliul Local adoptând Hotărârea nr. 135/16.07.2024 privind aprobarea proiectului și a cheltuielilor legate de proiectul intitulat „Modernizare piața agroalimentară Municipiul Beiuș”, în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027.

După mutarea proiectului pe fonduri europene, edilii au mai făcut un pas spre începerea lucrărilor, prin Hotărârea Consiliului Local Beiuș nr.150/30.07.2024 „privind aprobarea rectificării bugetului local și bugetul activităților finanțate integral/parțial din venituri proprii, pe anul 2024” fiind asigurate fondurile necesare mutării provizorii a pieței agroalimentare pe perioada lucrărilor de modernizare a actualului spațiu. După cum preciza primarul Gabriel Popa, piața agroalimentară va funcționa în zona de la intersecția străzilor Vasile Lucaciu și Garofiței, unde va fi amplasat un cort special, de 600 de metri pătrați, cu dotările aferente.

Primăria municipiului Beiuș anunța recent, pe pagina proprie de Facebook, semnarea contractului de finanțare pentru ridicarea unei noi piețe agroalimentare:

„În cursul zilei de 15 octombrie 2024, a fost semnat contractul de finanțare pentru Modernizarea Pieței Agroalimentare a Municipiului Beiuș.

Proiectul va fi realizat în cea mai mare parte prin fonduri europene nerambursabile, valoarea totală a contractului este de 22.693.614,62 lei, iar perioada de implementare a proiectului este de 24 luni de la data semnării”.

Detalii despre finanțarea proiectului de modernizare a pieței agroalimentare ne-a oferit, zilele trecute, chiar primarul Gabriel Popa:

„Sunt bucuros să vă comunic că am semnat ieri contractul de finanțare pentru modernizarea Pieței Agroalimentare a Municipiului Beiuș.

Vom realiza proiectul prin fonduri europene, valoarea totală a contractului fiind de 22.693.614,62 lei, din care 17.373.300,00 lei sunt fonduri de finanțare nerambursabile, iar perioada de implementare a proiectului este de 24 luni de la data semnării lui. Acest lucru înseamnă că, o parte din fondurile obținute prin credit și destinate inițial acestui proiect vor putea fi direcționate către alte investiții importante pentru dezvoltarea comunității noastre”.

Totodată, edilul beiușean a subliniat importanța acestei investiții pentru oraș:

„Modernizarea pieței va contribui la crearea unui spațiu modern și funcțional, adaptat nevoilor comercianților și cumpărătorilor, având un impact semnificativ asupra economiei locale.

Continuăm să ne implicăm în dezvoltarea durabilă a Beiușului, folosind eficient resursele disponibile pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor”.