Consiliul Local și Primăria Municipiului Beiuș au inițiat ample investiții menite să modernizeze rețeaua stradală și trotuarele din urbe.

Unele au fost deja finalizate, ca, de exemplu, cele de pe străzile George Coșbuc, Decebal sau Vasile Lucaciu, unde au fost executate lucrări de refacere a terasamentului, asfaltare și pavare a trotuarelor. În plus, pe strada Vasile Lucaciu a fost amenajată și o parcare cu câteva zeci de locuri.

Primarul Petru Mlendea-Căluș a vorbit despre toate aceste investiții, precizând că sursa de finanțare este bugetul local, suma alocată fiind de peste 3,5 milioane de lei. Cât privește lucrările prevăzute pentru acest an, acestea au fost împărțite pe trei loturi de străzi. Dintr-un prim lot, care cuprinde străzile Decebal, George Coșbuc și Spitalului, numai pe ultima se mai lucrează. Lotul doi – strada Vasile Lucaciu – a fost și acesta finalizat, iar pe cel de-al treilea, format, de asemenea, dintr-o singură arteră rutieră – strada Aurel Vlaicu – lucrările vor începe în perioada imediat următoare.

Un alt proiect vizează Calea Bihorului, principala arteră stradală a Beiușului urmând să fie dotată cu noi trotuare și spații verzi, locuri pentru terase comerciale, o pistă de biciclete, mobilier stradal și stâlpi de iluminat cu design modern. Un prim tronson, cel dintre podul de peste Valea Nimăiești și intersecția Căii Bihorului cu strada Vasile Lucaciu, a fost dat deja în folosință, iar pe restul Căii Bihorului lucrările vor începe, probabil, anul viitor.

Interlocutorul nostru a precizat că tot din bugetul local este finanțată și reamenajarea a peste cinci kilometri de trotuare, valoarea lucrărilor fiind estimată la circa un milion de lei. Proiectul prevede modernizarea trotuarelor de pe axul central al Beiușului, care cuprinde strada Horea, Calea Bihorului, strada Pandurilor și porțiunea de la intersecția străzii Republicii cu Drumul Național 76, până la ieșirea din Beiuș spre Ștei. Începute zilele trecute, în zona centrală a orașului, lucrările trebuie finalizate în martie 2020.