Beiușenii au răspuns apelurilor Primăriei și au pus umărul, cu mic, cu mare, la amplele acțiuni de curățenie desfășurate în cadrul Campionatului bihorean al curățeniei.

Având ca organizatoare Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group, Campionatul bihorean al curățeniei a atras mai multe comunități din județul nostru, iar beiușenii nu au ratat șansa de a participa la campania denumită „IUNIE - Luna curățeniei în județul Bihor”.

La cele patru acțiuni de ecologizare inițiate de edilii beiușeni au participat elevi și profesori, reprezentanți ai cultelor, câțiva funcționari și consilieri locali, în frunte cu primarul Gabriel Popa și viceprimarul Dragoș Balog. Detalii despre aceste activități ne-a oferit viceprimarul Dragoș Balog:

„Este episodul numărul patru, să zic, a patra ieșire din Campionatul bihorean al curățeniei inițiat de Consiliul Județean. Cu siguranță, zonele în care am identificat cele mai multe deșeuri au fost cele periferice, cum ar fi și Pădurea Delani. Azi am colectat destul de multe deșeuri, nu vă pot da o cantitate exactă, dar pot spune clar că la fiecare ieșire s-au strâns două, trei autoutilitare pline. Prin urmare, cred că și dacă nu vom fi câștigători, cu siguranță am punctat și mesajul nostru către beiușeni a fost clar, și anume că vrem un oraș curat!

Noi oricum suntem câștigători prin ceea ce am făcut: i-am adus alături de noi pe copiii de toate vârstele, de la mic la mare cu toții am fost împreună, deci suntem câștigători și așa ne considerăm!

Le mulțumim celor de la Consiliul Județean pentru inițiativă - a fost, cu siguranță, un plus pentru județul Bihor, iar noi, la Beiuș, am făcut tot posibilul ca să câștigăm!

Le mulțumim tuturor voluntarilor din instituțiile beiușene, directorilor unităților de învățământ, reprezentanților cultelor; cu toții au spus «da», cu toții au fost alături de noi și cred că acest concurs a fost un plus la nivel general!”

Viceprimarul Balog a enumerat locurile ecologizate în cadrul campaniei „IUNIE - Luna curățeniei în județul Bihor”: Pădurea Delani, Cimitirul Municipal, malul drept al Crișului Negru, în apropierea Uzinei de Apă, acolo unde va fi amenajată o porțiune de plajă, Strada Plopilor și vecinătățile, celelalte zone periferice, precum și centrul urbei. Totodată, interlocutorul nostru a dat asigurări că astfel de acțiuni vor avea loc în mod constant, deoarece autoritățile locale doresc un oraș curat.