În condițiile pandemiei de coronavirus, activitățile cu public ale instituțiilor culturale au fost suspendate sau anulate. Prin urmare, edilii beiușeni au decis să reducă bugetul Casei de Cultură „Ioan Ciordaș”, singura activitate pentru care au fost alocați bani de la bugetul local fiind cea dedicată aniversării Zilei Vârstei a treia.

Ca în fiecare an, cuplurile ajunse la nunta de aur au fost premiate de Primăria municipiului Beiuș, numai că ediția din 2020 a evenimentului s-a desfășurat online, după cum preciza Anca Banda, referent la Casa de Cultură „Ioan Ciordaș” Beiuș:

„Am avut bucuria, zilele trecute, să putem organiza online Ziua Vârstei a treia, să premiem cuplurile care au împlinit cincizeci de ani de căsnicie, aici, în municipiul Beiuș. Le-au fost virate sumele aferente în cont și domnul primar i-a felicitat personal pe fiecare dintre cei care au avut această binecuvântare anul acesta, să împlinească cincizeci de ani de căsnicie, să serbeze, chiar și așa, în condițiile actuale, nunta de aur.”

Opt au fost cuplurile beiușene care au ajuns la jubileu în acest an, pentru premierea acestora, care a avut loc în prima jumătate a lunii decembrie, fiind alocate opt mii de lei, bani proveniți din bugetul local.

Cât privește activitatea propriu-zisă a celor de la Casa de Cultură, Anca Banda a precizat că tradiționalele concerte de colinde, oferite anual publicului beiușean de Ansamblul „Muguri și mlădițe de tezaur”, nu vor putea fi organizate în actualul context epidemiologic, după cum nici tradiționalul foc de artificii din noaptea de Revelion, care aduna o numeroasă asistență în centrul urbei, nu va mai avea loc.

Celelalte activități, precum cursurile de canto organizate de Casa de Cultură, s-au mutat în mediul online, acolo unde vor putea fi vizionate și colindele de Crăciun pe care intenționează să le posteze, la sfârșit de an, artiștii beiușeni care activează în cadrul instituției culturale menționate.