Copiii beiușeni s-au bucurat, de la an la an, de un program tot mai divers dedicat Zilei de 1 Iunie. Dacă, până acum, activitățile din Ziua Internațională a Copilului se desfășurau în Parcul Mihai Eminescu, odată finalizate câteva proiecte de anvergură, cu evident impact social, precum Bazinul Municipal de înot și baza de tenis din cadrul Complexului Sportiv „Francisc Matei” sau noua Casă de Cultură și parcul din imediata sa apropiere, au apărut noi spații optime pentru organizarea acestui eveniment.

Prin urmare, oferta organizatorilor – Primăria, Casa de Cultură și Clubul Sportiv „Bihorul” Beiuș – a cuprins activități localizate în mai multe puncte ale urbei, celor menționate adăugându-li-se platoul din Pădurea Delani. În plus, programul dedicat Zilei Internaționale a Copilului a început vineri, 31 mai, și a continuat sâmbătă, 1 Iunie.

Vineri, de la ora 16, în parcul de lângă Casa de Cultură, au avut loc demonstrații de Kangoo jumping și concursuri de biciclete, trotinete sau role. Organizatorii i-au așteptat pe cei mai tineri dintre beiușeni și cu un atelier de pictură pe față, oferindu-le, totodată, baloane, apă și dulciuri.

Printre noutățile propuse micuților, dar și celor care și-au păstrat candoarea specifică vârstei copilăriei, s-a aflat spectacolul de iluzionism susținut de renumitul magician Cristianis. Membru al celei mai mari organizații a magicienilor, „The International Brotherhood of Magicians”, cu numeroase spectacole în toată țara și în diaspora românească din Franța, Italia ori Spania, Magicianul Cristianis a fascinat întreaga asistență, stârnind ropote de aplauze și exclamații de uimire din partea sutelor de copii, părinți și bunici prezenți vineri, de la ora 17, la Casa de Cultură Beiuș. Detalii despre cel mai tare spectacol de iluzionism văzut la Beiuș în ultimii ani ne-a oferit chiar protagonistul acestuia, Magicianul Cristianis:

„Este un show de magie interactiv, pentru că invităm și copiii pe scenă. Avem păpuși-gigant: Regele, Regina, Vrăjitoarea, Pinocchio, Shrek și Fiona, Garfield și Mickey Mouse. De asemenea, vom prezenta tarantule, scorpioni și papagali Ara. Este un spectacol complex, dedicat copiilor, pentru că este ziua lor, dar conceput pentru toți membrii familiei, de toate vârstele”.

Sâmbătă, 1 Iunie, familii întregi din Beiuș și împrejurimi s-au îndreptat spre platoul din Pădurea Delani, accesul copiilor la toboganul gonflabil de acolo fiind gratuit, precum și spre Complexul Sportiv „Francisc Matei”, unde, începând cu ora 10, s-au desfășurat concursuri de tenis și natație, noul bazin de înot, cu facilitățile sale de ultimă generație, fiind, de departe, atracția zilei.