Primarul Gabriel Popa anunța, cu ocazia unui interviu acordat zilele trecute, că, în actualul context epidemiologic, cu școlile închise, elevilor și preșcolarilor nu le-au mai fost distribuite cadouri de Crăciun.

Totuși, Primăria municipiului Beiuș distribuie pachete cu alimente unui număr de optzeci de persoane vulnerabile – beneficiari ai ajutorului social, cu dizabilități ori singure, interlocutorul nostru precizând că scopul autorităților locale este de a da tuturor celor în nevoie posibilitatea de a sărbători Crăciunul așa cum se cuvine.

Din rațiuni ce țin de protejarea populației și pentru a respecta normele de combatere a pandemiei de coronavirus, în acest an nu vor mai fi organizate Târgul de Crăciun și focul de artificii din noaptea de Revelion, evenimente specifice perioadei Sărbătorilor de iarnă la care participau numeroși beiușeni și locuitori ai așezărilor învecinate.

Totuși, pentru a întregi atmosfera Sărbătorilor de iarnă, în zona centrală a urbei va fi amplasat tradiționalul Brad de Crăciun și vor fi montate decorațiunile și instalațiile de iluminat specifice acestei perioade a anului.