Prima ediție a proiectului „Bihorul colindă” s-a încheiat duminică, 18 decembrie, cu un festival de datini și obiceiuri în localitatea Roșia.

Proiectul a adus împreună zeci de ansambluri și grupuri de colindători, îmbrăcaţi în costume tradiţionale,care au dus vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului în toate zonele județului Bihor. Au fost organizate concerte de colinde în Tinăud (10 decembrie), Husasău de Criș (11 decembrie), Aleșd (11 decembrie), Tinca (16 decembrie), Ștei (16 decembrie), Beiuș (17 decembrie), Marghita (17 decembrie), Șuștiu (17 decembrie) și Roșia (18 decembrie).

„«Bihorul colindă» ne-a arătat cât de frumoase sunt tradițiile, oamenii și locurile din Bihor, dacă știm să le punem în lumină. Anul viitor vom extinde aceste acțiuni în și mai multe localități din județul nostru. Mulțumesc tuturor colegilor de la Consiliul Judeţean Bihor, Centrul de Cultură al Județului Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Bisericii ortodoxe și primarilor din toate localitățile unde s-a desfășurat proiectul”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor.

„Bihorul colindă” a fost organizat de Consiliul Județean Bihor, Centrul Cultural al Județului Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Biserica Ortodoxă, primării și artiști din Bihor. Florica Bradu, artist de muzică populară, s-a alăturat inițiativei pentru „promovarea și redeșteptarea tradițiilor noastre bihorene”.