Polițiștii bihoreni au discutat cu turiștii români și străini despre riscurile asociate consumului de droguri sau substanțe interzise și despre efectele negative pe care drogurile le au asupra organismului.

 

Polițiștii de prevenire bihoreni şi partenerii lor le-au înmânat turiştilor pliante cu recomandări preventive utile, i-au sfătuit să aibă grijă de bunurile personale și să manifeste atenție sporită în relația cu persoanele cunoscute ocazional. De asemenea, le-au oferit conducătorilor auto prezenți în zona montană recomandări cu privire la conducerea preventivă, pentru a preveni implicarea acestora în accidente rutiere.

La activități a participat și echipa mixtă comună, formată din polițiști români și polițiști maghiari, care, pe tot parcursul lunii august se va afla în Parcul Natural Apuseni, zona carstică Padiş şi Valea Boga, puncte de atracţie importante pentru turiştii maghiari și străini.

În cadrul activităților, turiștii au participat la demonstrații cu privire la efectele consumului de substanțe psihoactive, prin folosirea ochelarilor speciali ce distorsionează realitatea și simulează efectele psihomotorii ale consumului de alcool sau droguri.

Acţiunea a fost susţinută de polițiștii de prevenire bihoreni, împreună cu reprezentanți ai Centrului Județean de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor, cei ai Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Oradea, alături de jandarmi bihoreni, au desfășurat sâmbătă, 6 august, o serie de activități preventive în zona carstică montană Boga-Padiș, din județul Bihor.