La sfârșitul acestei săptămâni, mai precis sâmbătă, 19 august, Primăria și Consiliul Local Holod organizează Ziua comunei Holod, eveniment ce se va derula atât în sala de sport cât și în curtea acesteia.

Așadar, la finalul acestei săptămâni, mai precis sâmbătă, 19 august, toate drumurile iubitorilor de distracție, dar și de senzații tari, vor avea ca punct comun sala de sport din comuna Holod, unde se va derula Ziua comunei Holod, un eveniment pe care autoritățile locale - reprezentate de Sandu Felician Săsăran și Viorel Emanuel Pașca, primarul și viceprimarul comunei Holod - l-au pregătit în cele mai mici detalii. De mai multe zile se lucrează intens la locația care va găzdui evenimentul, punându-se la punct absolut fiecare aspect, pentru ca la ora planificată oaspeții să beneficieze de cele mai bune condiții. Ziua va debuta pe ringul amenajat în sala de sport, cu finala Turneului Internațional de Box - Trofeul Crișana Decathlon, ediția a III-a - începând cu ora 11.00, unde iubitorii „nobilei arte” vor avea ocazia să urmărească meciuri între pugiliști din Ungaria, Croația, Polonia, și, binențeles, România. Cu siguranță, va fi o adevărată gală de box, în care calitatea comentariului va fi una pe măsura evenimentului, deoarece colegul nostru Horia Buz este jurnalistul sportiv care stăpânește toate disciplinele sportive la cel mai înalt nivel. De la ora 15.00, pe scena special amenajată cu această ocazie lângă sala sportivă, își vor da concursul Feciorii Bihorului - Remus Bondar, Ciprian Mocan, Andrei Corb, Ionel Ban; ansamblurile „Codrenii Bihorului” Roșia, „Zestrea Budureșii” Budureasa, „Muguri și Mlădițe de Tezaur” Beiuș; Florin Andrei Junc, câștigătorul Mareului Premiu al Festivalului-Concurs Național al Viorii cu Goarnă „Dorel Codoban”, ediția a X-a, organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, în colaborare cu Primăria comunei Roșia, precum și soliștii Aurica Vaida, Viorica Bradea, Florica Ruja, Florica Opriș Abăghioaiei, Șogorițele - Elena Șerb și Lia Bereș, Surorile Tomele, Voichița Mihoc, Felicia Costin, Monica Blaga, Luminița Tomuța Baba, Cristina Pantea, Claudiu Borza, Geanina Costar, Guță de la Oradea, Tony DJ. Cu siguranță vor fi clipe de neuitat în care prezentatorul unui superb spectacol, Ionel Goina, va fi din nou „prezent în inima” spectatorilor datorită timbrului vocal inconfundabil, dar și a unei prezențe scenice aparte prin care și-a câștigat prestigiul pe scenele țării .

A stins „arsurile” neajunsurilor

Ales în funcția de primar a comunei Holod în anul 2020, Sandu Felician Săsăran  a pornit hotărât la drum cu un gând sigur, declarat de altfel, acela de „a stinge  arsurile neajunsurilor din comuna sa dragă, Holod”, dar mai ales prin implementarea multor proiecte, prin care cei peste 3.000 de locuitori să trăiască în condiții cât mai civilizate. Chiar dacă a trecut un timp relativ scurt de când ocupă această funcție cu o mare responsabilitate în comună, realizările ambițiosului și activului primar, Sandu Felician Săsăran, sunt deja vizibile nu doar pentru ochii localnicilor, ci și pentru cei care străbat această frumoasă comună care are în componență satele Dumbrava, Dumbrăvița, Forosig, Hodiș, Holod (reședința), Lupoaia, Valea Mare de Codru și Vintere. „Profit de această ocazie pentru a face o invitație tuturor celor care doresc să fie sâmbătă alături de noi la o zi specială din viața comunității, una dedicată sportului, distracției, dar și întâlnirii fiilor comunei, care vor trăi clipe de adevărată fericire în mijlocul celor dragi. Am încercat, împreună cu consilierii locali și colegii din primărie - și sper că cei prezenți vor aprecia -, să pregătim o gală de box care să satisfacă gusturile celor care apreciază „lupta din ring”, dar și un spectacol care să satisfacă toate exigențele celor care iubesc folclorul”, a afirmat, pentru Crișana, primarul comunei Holod, Sandu Felician Săsăran, omul de care are nevoie comunitatea de pe aceste meleaguri, conform spuselor celor mai mulți localnici. Atât localnicii, cât și oaspeții vor putea să se bucure de specialitățile culinare care vor fi oferite la rulotele prezente în număr mare, dar și de alte surprize pe care organizatorii le-au pregătit pentru acest adevărat eveniment al comunei Holod.