Trupa TincART, de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca, a participat, pentru a IV-a oară consecutiv, la Festivalul Internațional de Arte „Muzite”, ce a avut loc în perioada 10-15 iulie, în orașul Sozopol, Bulgaria.

 

Festivalul Muzite, ajuns la cea de a 17-a ediție, este organizat de Primăria orașului Sozopol, în parteneriat cu Asociația „Muzite” din Sofia, sub înaltul patronaj al vicepreședintelui Republicii Bulgaria, Iliana Yotova, precum și Ministerul Culturii din Bulgaria, alături de sprijinul Ambasadei României din Bulgaria.

La ediția din acest an, trupa TincART a participat cu piesa de teatru „Chiriașul Fabien” (eng. „Fabien, the tenant”), scrisă de dramaturgul maghiar Noti Carol, din distribuția piesei făcând parte elevii: Ștefan Drăgan, Andrei Popa, Briana Blidar, Darius Țărău, Maria Frese și Lorena Goron, traducerea, scenariul și regia piesei fiind semnate de profesorul Iuliu Orban, coordonatorul trupei.

Trupa TincART, cu piesa de teatru „Chiriașul Fabien”, a obținut locul 2, în categoria Teatru, secțiunea Comedie, iar elevii Ștefan Drăgan, pentru rolul Fabien, și Lorena Goron, pentru rolul Roza, au obținut Premiul 2.

Deplasarea trupei la Festivalul Internațional de Arte „Muzite” a fost posibilă cu sprijinul Primăriei Tinca, primar ing. Teodor Coste, precum și cu sprijinul Liceului Teoretic „Nicolae Jiga” Tinca, director Adriana Onița-Avram.

De-a lungul celor zece ani, Trupa TincART  a devenit un brand al comunei Tinca, fiind apreciată la concursuri și festivaluri de specialitate, atât la nivel național cât și internațional.