În data de 22 iunie au fost acordate în comuna Gepiu primele extrase de carte funciară gratuite cetățenilor care dețin terenuri extravilane. Este vorba de 145 de săteni care au primit ieri toate documentele proprietăților.

 

În august 2016 a demarat procesul de cadastrare gratuită în Bihor. Deși 94 de unități administrativ-teritoriale au fost declarate eligibile pentru proiectul respectiv, doar 39 dintre acestea au reușit să se încadreze. Reprezentantul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Bihor și primarul comunei Gepiu, Ioan Purge, respectiv ing. Voicu Cioară (prestatorul), au înmânat ieri documentele sătenilor, la sediul Primăriei comunei Gepiu.

Pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a repartizat câte 30.000 de euro pentru acest proiect. Oamenii nu au trebuit să dea niciun leu, au primit toate documentele de proprietate, încheierea de carte funciară și un extras al planului cadastral. Pentru fiecare primărie s-au dat 30.000 de euro pentru acest proces.

„Ieri am înmânat primele extrase de carte funciară gratuite la noi în județ, în comuna Gepiu. 145 de proprietăți au intrat în posesia documentelor. Ei nu au trebuit să facă nimic, decât să aducă la primărie hârtiile pe care le aveau. În cazurile în care sătenii nu au succesiunile făcute, tot Agenția Națională de Cadastru suportă cheltuielile pentru realizarea lor”, se arată într-un comunicat transmis redacţiei CRIŞANA.

Urmează acțiunea de înmânare a documentelor în comunele Sânnicolau Român și Popești.