Organizat de ADI Ecolect Group, Campionatul bihorean al curățeniei atrage tot mai multe comunități din județul nostru. Zilele trecute și Primăria municipiului Beiuș a decis să se alăture campaniei denumite „IUNIE - Luna curățeniei în județul Bihor”.

 

Marți, 8 iunie, primii voluntari - elevi și profesori de la Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș”, enoriași ai Parohiei Ortodoxe 4, câțiva consilieri locali și angajați ai administrației locale, în frunte cu primarul Gabriel Popa și viceprimarul Dragoș Balog - au făcut curățenie în cartierul Fabricii de Mobilă și zona limitrofă acestuia, spre Crișul Negru.

După cum preciza primarul Gabriel Popa, acțiunile vor continua pe parcursul întregii luni iunie, acestea urmând să fie organizate de două ori pe săptămână. În plus, preciza interlocutorul nostru, în ampla activitate de ecologizare vor fi implicate și celelalte unități școlare din urbe, precum și cultele care funcționează în Beiuș. Pentru a plusa la capitolul deșeuri reciclabile colectate selectiv, Primăria a deschis, la Obor, un punct de depozitare a aparaturii electrocasnice și electronice, dar și a altor obiecte de dimensiuni mari, precum bateriile auto și anvelopele uzate.

Atât primarul Gabriel Popa, cât și ceilalți voluntari au făcut apel la concitadini să li se alăture în acțiunile din cadrul campaniei „IUNIE - Luna curățeniei în județul Bihor”, iar, pe de altă parte, le-au cerut beiușenilor și celor care sunt în trecere prin oraș să nu mai murdărească Beiușul.