Copiii și tinerii români și ucrainieni care frecventează activitățile școlii de vară „Trip around the word”, organizate de Caritas Eparhial Oradea, au pornit, zilele trecute, în excursie. De data aceasta, destinația aleasă a fost Stâna de Vale.

Pe drum, s-au aprovizionat cu bunătăți de la o patiserie din Beiuș. Ajunși la Stână, prima dată, s-au oprit pentru gustare, după care au pornit pe traseu, pentru întâlnirea cu dinozaurii din Dino Parc. Copiii s-au arătat impresionați de dimensiunea unor specii de dinozauri sau de sunetele scoase de exemplarele expuse. A fost ceva deosebit pentru fiecare dintre participanți. S-au realizat multe poze și s-a râs mult.

Pentru a continua buna dispoziție, a doua activitate reacreativă a excursiei a fost tuningul, coborârea cu colacul de care s-au bucurat atât copiii, cât și cadrele didactice fără excepție. Pentru a încheia la fel de frumos ziua petrecută la munte, activitatea de la Stâna de Vale s-a încheiat cu o urcare superbă printre brazi, urmată de coborârea cu bobul, care a pus tuturor sângele în mișcare.

„Poate că viața noastră a tututor nu este așa cum ne-am imaginat. Dar oricât de grea ar fi situația copiilor ucrainieni aflați în Oradea, putem încerca prin programele socio-educaționale integrate pe care le oferim să îi ajutăm să se adapteze noii lor realități și să aibă, pentru cât timp se află aici, o viață mai bună”, afirmă Adela-Carmen Popa-Ghițulescu, coordonator diecezan, Departamentul pentru situații de urgență.