Fratele viceprimarului Florin Birta, Cătălin, a decedat astăzi, 26 mai, în jurul orei 00.30, la Spitalul Județean Oradea. Cătălin Birta a fost șef la Nymphaea Aquapark, după ce în trecut a condus și Piața Ioșia.

În urmă cu mai bine de două săptămâni, Cătălin a suferit o disecție de aortă, fiind supus unei intervenții chirurgicale, care a durat câteva ore, după care tânărul s-a aflat în comă indusă.

“Dumnezeu să te ajute să te faci bine, om minunat cu care mi-am petrecut copilăria, și cu fratele tău Florin”, a scris, atunci, Simona Zlibuț, președinta Asociației SOS Autism Bihor, pe pagina sa de Facebook.

Zeci de bihoreni s-au mobilizat și au donat sânge, grupa A pozitiv, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea, pentru a-i salva viața lui Cătălin.

Disecţia de aortă (cea mai mare şi mai importantă arteră a corpului uman care face legătura între cord şi arterele care irigă diferitele organe) este o patologie potenţial fatală care reprezintă separarea straturilor peretelui aortic datorită ruperii intimei şi pătrunderea sângelui în tunica medie. Disecţia de aortă este o complicaţie care apare frecvent la pacienţii cu hipertensiune arterială severă sau anevrism de aortă.

Astăzi, 26 mai, în jurul orei 00.30, Cătălin a pierdut lupta pentru viață, la vârsta de 34 de ani. Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică! Sincere condoleanțe familiei!