Este îndemnul pe care maestrul coregraf Maris Pușcov l-a transmis elevelor sale de la Clubul Fit Dance Oradea: “Dansăm de acasă!”

Ziua Mondială a Dansului este o sărbătoare care se marchează neîntrerupt din 1982 încoace. Chiar şi în această perioadă de izolare la domiciliu, Ziua Mondială a Dansului a fost sărbătorită aşa cum se cuvine, acasă…

Pentru a menține fetele în formă, maestrul coregraf Maris Pușcov a ales să rămână conectată cu elevele sale și, împreună, să depășească această situație de criză. Astfel, coregraful susține cursurile online cu cele trei grupe de performanță (cu câțiva ani de lucru în spate), deoarece, în acest fel, copiii se pot adapta mai ușor la diferite spații de lucru și, cunoscând termenii tehnici, le este mai ușor să efectueze exercițiile. Chiar dacă posibilitățile de lucru, ca spațiu, sunt reduse, copiii au lucrat în mod constant la menținerea mobilității, forței, echilibrului și rezistenței, fiind posibil inclusiv lucrul în pointes (Poante).

În timpul orelor online, Maris Puşcov a făcut şi o incursiune în istoria baletului, realizând, astfel, și o parte teoretică a acestei arte.

Cu siguranţă, maestrul coregraf nu ar fi acceptat ca lipsa mișcării, a antrenamentului să lase fetele fără exercițiile de mobilitate și perfecționare pentru viitoarele concursuri naționale și internaționale la care grupele de performanță ale clubului participă de ani de zile.

Data de 29 aprilie, când se marchează Ziua Mondială a Dansului, coincide cu ziua de naştere a coregrafului francez Jean Georges Noverre, creatorul baletului modern şi promotorul dansului ca artă independentă.