Zi frumoasă de toamnă sâmbătă, 23 septembrie, când 12 absolvenți ai Colegiului Național „Samuil Vulcan” din Beiuș, promoția 1964 - seria 136, s-au bucurat de revederea cu foștii colegi, după 59 de ani de la terminarea unei etape importante a vieții - educație prin școală.

 

La statuia lui Samuil Vulcan, din incinta colegiului, cei 12 absolvenți ai Colegiului Național „Samuil Vulcan” din Beiuș (fosta Școală Medie Nr.1), promoția 1964 - seria 136 au fost întâmpinați de Gabriel Cătălin Popa, primarul municipiului Beiuș, o surpriză plăcută pentru toți cei prezenți.

Moto-ul din anul 1964, la absolvirea liceului, a fost:

„Noi pentru viitor ne pregătim

Să-l populăm pe solul fericirii

Cu brațele-ncordate să-l săpăm

Și să-l udăm cu ploile gândirii” (Nicolae Labiș)

Având un program educațional bun, cu profesori foarte bine pregătiți, competenți, devotați și dedicați profesiei și școlii, toți cei 74 de absolvenți (36-reală și 38-umană) au urmat școli postliceale și, majoritatea, facultăți. Obligați să răsplătească competența profesională și dăruirea dascălilor care i-au educat și pregătit pentru viitor și prestigiul liceului din Beiuș, înființat în 1828, toți absolvenții, cu cunoștințele acumulate, au continuat și aprofundat studiile, dând societății specialiști de seamă cu care ne mândrim.

Moto-ul din 23 septembrie 2023 a fost: „Cincizeci și nouă de aduceri aminte și de reveniri. Să ne bucurăm cât încă suntem în viață! Fiindcă după o tinerețe agitată, și-o bătrânețe îngreunată, Țărâna ne va avea pe toți.”

S-a păstrat un moment de reculegere pentru toți profesorii și cei 30 de colegi care au plecat pe drumul veșniciei, într-o lume mai bună și mai dreaptă.

Au fost prezenți la această a 59-a aniversare de la absolvirea studiilor liceale următorii absolvenți: de la secția reală: Anița Mihai, Ardelean Constantin, Badea Constantin, Marcu Vasile, Neaga Ioan, Pop Ecaterina și Vutan Ioan, iar de la secția umană: Bondar Mihai, Bruder Traian, Jurău (Badea) Maria, Popa Elena și Szatmari Ioan.

Într-o atmosferă caldă și plină de voie bună, s-au depănat amintiri din anii de liceu și cei 59 de ani plini de realizări după absolvire, dorința unică a tuturor celor prezenți fiind să se revadă cu bine și la cea de-a 60 aniversare, care va avea loc anul viitor, în luna spetembrie.