După cum ne-au obișnuit în ultimul timp, cei de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș˝ Beiuș au inițiat și în acest an școlar acțiuni cu caracter umanitar, civic, prin care își propun să aducă bucuria în sufletele elevilor aflați în situații de vulnerabilitate.

Un astfel de proiect este și „Expoziția de mărțișoare˝ realizată în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC) despre care ne-a oferit detalii prof. Corina-Emilia Sabău, coordonatoare pentru proiecte și programe educative școlare și extrașcolare: „În cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară, la Colegiul Tehnic «Ioan Ciordaș» are loc o expoziție de mărțișoare, care va fi deschisă până în 9 martie. Doamna profesoară Ioana-Anamaria Herman, cei din Consiliul Școlar al Elevilor, alți colegi de-ai lor și profesori voluntari au contribuit la organizarea acestei expoziții.  Este o expoziție cu vânzare sau cu donație, mai bine spus, banii strânși urmând să fie destinați elevilor din școala noastră, și anume celor care se află într-o situație financiară precară.

De asemenea, vreau să adaug că aceste mărțișoare sunt realizate de elevii noștri, elevi cu abilități diverse, elevi voluntari. Au avut loc ateliere de lucru, în cadrul cărora acești elevi au confecționat mărțișoarele˝.

Fiind vorba despre o activitate organizată în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară, prof. Anamaria-Ioana Herman, responsabilă SNAC la nivelul școlii, a anunțat grupul-țintă și obiectivele expoziției de mărțișoare: „Am organizat ateliere de creație, iar elevii au realizat mărțișoare, prin diverse tehnici de lucru, acestea fiind apoi expuse în școală. SNAC este un proiect de voluntariat care vizează copii din medii vulnerabile, copiii cu cerințe educaționale speciale, cât și alte persoane din comunitate care au nevoie de ajutor. Organizăm acest proiect în fiecare an, iar grupul-țintă este format din elevii noștri cu CES sau care provin din medii vulnerabile. 

Proiectul are ca obiective incluziunea elevilor din grupul-țintă, promovarea voluntariatului printre elevi și dezvoltarea relațiilor de comunicare între copii˝.