Preotul Alin Pășcuța, fiul fostului preot din Sânmartin, a murit marți dimineață, la vârsta de 40 de ani, răpus de Covid-19. Era tatăl unei fetițe minunate, iar în acest an, ar fi împlinit 40 de ani.

Preotul era internat în spital de cinci săptămâni, în urma infecției cu Coronavirus și pierduse foarte mult în greutate din cauza bolii. Marți dimineață, părintele Alin a plecat la îngeri, în urma unei embolii pulmonare.

Primarul comunei Sânmartin, Cristian Laza, a convocat marți, 5 ianuarie, de la ora 13.00, Consiliul Local Sânmartin, pentru a declara zilele de 5, 6 și 7 ianuarie 2021 zile de doliu în comună, în memoria preotului paroh Alin Pășcuța de la Parohia Ortodoxă „Buna Vestire” din Sânmartin. „În aceste zile, vor fi interzise desfășurarea activităților cultural-artistice sau sportive pe raza comunei Sânmartin. Bunul Dumnezeu să-l odihnească!”, a anunțat Primăria Sânmartin.

Toți cei care l-au cunoscut au transmis mesaje de condoleanțe familiei greu încercate.  

„Rog pe Bunul Dumnezeu să te primească în brațele Sale părintești, drag prieten și părinte, Alin Pășcuța! Doamne, odihnește în Împărăția Ta pe adormitul robului Tău Alin, preotul paroh al comunei Sânmartin, și-i fă lui veșnică pomenire, iar pe toți cei dragi ai săi, familia și credincioșii întristați și cuprinși de plângere, cu milostivirea Ta întărește-i în credință și îi mângâie!”, a fost mesajul transmis de părintele Felix Bicăzan, parohul Bisericii cu hramul „Sfântul Duh Mângâietorul” din Oradea.