Cu ocazia Zilei Internaționale a Rromilor, echipa Școlii Creștine Private din Cartierul Rromilor Tinca - program pilot de educație formală inițiat de Fundația People to People în mijlocul comunității de romi din Tinca, organizează evenimentul-concurs  „Rromii au talent”.

Activitatea va avea loc pe 5 aprilie, începând cu ora 11.00, la Căminul Cultural din Tinca, cu implicarea a peste 200 de elevi. Vor fi 45 de momente artistice. Proiectul educativ îşi propune să valorizeze potențialul artistic nu doar al copiilor de la Şcoala Creştină Privată din Cartierul Romilor Tinca, ci şi din localităţile din județ.

„Proiectul prevede un concurs de talente în care copiii vor avea posibilitatea să se exprime şi să se afirme prin cântec, dans, spectacol performance, poezie ori teatru. Dorim ca prin acest eveniment elevii să poată să îşi  prezinte cu mândrie şi aspecte de cultură, şi tradiţii specifice etniei şi comunităţii din care fac parte”, se afirmă într-un comunicat al Şcolii Creştine Private din Cartierul Romilor Tinca, semnat de directoarea Daniela Tutos.

Parteneri ai proiectului sunt 18 instituții și organizații educaționale din Bihor, Arad, Mureș, alături de Inspectoratul Școlar Județean Bihor.

Ca în fiecare an, din 1971 încoace, pe 8 aprilie, se celebrează Ziua Internaţională a Romilor. Scopul acestei zile este de a celebra cultura romilor şi de a sensibiliza populaţiile la problemele cu care se confruntă romii.