Zilele trecute, în urma unor controale efectuate în localitățile Otomani și Ștei, inspectorii Gărzii de Mediu Bihor au identificat o serie de activităţi neconforme la colectori de deşeuri metalice.

„În urma unei acţiuni comune cu specialişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor - Serviciul de Ordine Publică, precum şi cu reprezentanţi ai Poliţiei municipiului Beiuş şi Poliţiei rurale Biharia, au fost efectuate controale în localităţile Otomani şi Ştei”, anunță, printr-un comunicat de presă, reprezentanții Gărzii de Mediu Bihor.

Potrivit acestora, controalele au vizat modul de respectare a legislaţiei de mediu la persoane fizice şi juridice care desfăşoară activităţi de colectare deşeuri feroase şi neferoase.

„În cazul persoanei fizice din Otomani s-a constatat desfăşurarea nelegală a activităţii de colectare fier vechi, precum şi dezmembrări auto, iar cu ocazia controlului, s-a descoperit faptul că persoana în cauză incendia cabluri electrice, în vederea recuperării cuprului”, mai transmit reprezentanții GNM Bihor, menționând că persoana fizică a fost sancţionată cu amendă în valoare de 15 000 lei şi s-a dispus sistarea activităţilor identificate, precum şi valorificarea / eliminarea deşeurilor existente pe amplasament.

„În cazul persoanei juridice din localitatea Ştei, precizăm că aceasta era autorizată pentru activitatea de colectare deşeuri reciclabile, dar pe amplasament desfășura ilegal activitatea de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electroncie (DEEE) precum şi activitatea de dezmembrări auto”, se precizează în comunicat.

Potrivit documentului, societatea a fost sancţionată cu amendă în valoare de 67.500 lei şi s-a dispus sistarea activităţilor desfăşurate ilegal, precum şi valorificarea / eliminarea deşeurilor existente pe amplasament.