Formația corală „General Traian Moşoiu” reprezintă un omagiu permanent adus generalului român, erou al Primului Război Mondial.

Membrii corului sunt, în mare parte, cadre militare în rezervă, iar formaţia se completează frumos cu pensionari, care au contribuit la educarea elevilor și tinerilor, în calitate de cadre didactice.

Evoluţia Corului „General Traian Moşoiu” a fost foarte rapidă, întrucât repertoriul prezentat a cuprins o gamă variată de piese muzicale corale: cântece patriotice, cântece populare din folclorul naţional, colinde, cântece de petrecere, melodii din muzica uşoară internaţională, dar și arii din opere şi operetele, creaţii ale unor renumiţi şi celebri compozitori.  

Membrii formaţiei corale abordează şi interpretează piesele prezentate cu deosebită dăruire şi pasiune, contribuind, astfel, la transmiterea unor sentimente profunde, prin muzicalitatea și măiestria intonărilor individuale.

Este de remarcat faptul că formaţia corală „General Traian Moșoiu” înfrumuseţează viaţa cultural-muzicală a municipiului Oradea şi fiecare reprezentaţie a corului constituie un moment festiv atât cu ocazia sărbătorilor naționale, cât și a unor spectacole la care participă membrii corului.

La numeroasele evenimente dedicate eroismului și jertfei de sacrificiu a neamului românesc, Corul „General Traian Moşoiu” a prezentat cele mai frumoase şi autentice cântece ostăşeşti al căror patriotism a sensibilizat puternic sufletele ascultătorilor.

Reprezentaţiile oferite cu ocazia sărbătorilor religioase au evocat momente de reculegere pentru credincioșii din diverse biserici, impresionante fiind colindele și pricesnele transpuse pe partitură pentru formații corale de către dirijorului corului, prof. Ioan Fluieraș.

Această vastă activitate a formaţiei corale orădene este cunoscută și apreciată în ţară și peste hotare, prin activitatea desfăşurată de managerul artistic, prof. Dan Mircea.

Astfel, cu sprijinul spiritual al Preasfinției Sale Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, Corul „General Traian Moșoiu” a fost invitat la Viena să susțină, în data de 15 decembrie 2019, în cadrul Sfintei Liturghii din Capela Imperială a Palatului Schönbrunn, câteva cântece de preamărire a Naşterii Mântuitorului Nostru Isus Cristos.

La Sfânta Liturghie, care s-a desfășurat cu ușile închise, au fost prezenți, alături de credincioșii austrieci, și câțiva conaționali, dimesiunile reduse ale capelei nepermițând participarea unui număr mare de persoane.

La ora 10.00, după câteva acorduri executate la o orgă clasică, preotul austriac al capelei a început Sfânta Liturghie, ocazie cu care s-a remarcat și acustica deosebită a capelei.

În urma prestației extrem de apreciate, membrii corului au fost invitaţi să interpreteze colindele românești şi în fața Sfântului Altar, lucru ce a produs o satisfacție deosebită reprezentanţilor Corului „General Traian Moşoiu”.