Marți, 13, s-a dovedit cu ghinion pentru cei de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș, aici fiind înregistrat primul caz de infectare cu Covid-19 din rândurile elevilor beiușeni.

 

Este vorba despre un licean de clasa a X-a, care navetează la Beiuș dintr-o localitate apropiată. La clasa elevului depistat pozitiv se practică învățământul hibrid, până vineri acesta participând la cursurile cu prezență fizică, deoarece era asimptomatic.

Imediat ce s-a aflat de existența unui caz de îmbolnăvire cu coronavirus, conducerea școlii a convocat Consiliul profesoral și a acționat prompt în vederea combaterii răspândirii bolii în colectivitate. Detalii despre măsurile luate la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” ne-a oferit chiar directoarea Claudia-Florina Cighir: „În cadrul Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș, astăzi (ieri - n.n.), 13 octombrie 2020, a fost confirmat primul caz de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2 în rândul elevilor. Cazul este izolat. În momentul de față, la nivelul instituției, s-au luat măsurile care se impun: se suspendă cursurile școlare ale grupei de elevi care a avut contact direct cu cazul din clasa respectivă, pentru o perioadă de paisprezece zile, acești elevi urmând să-și desfășoare activitatea online; se va face curățenia, dezinfecția și aerisirea riguroasă a sălilor de clasă, a holurilor, a grupurilor sanitare, urmând ca elevii din cealaltă grupă să-și desfășoare normal cursurile. Ancheta epidemiologică a cazului este în curs de desfășurare.”