Duminică, 16 mai, ora 12.30, în curtea Bisericii Ortodoxe Sf. Arh. Mihail, Gavril și Rafail din Cuzap are loc lansarea albumului istorico-geografic „Cuzap”.

Lucrarea a fost tipărită pe finalul anului trecut la Editura Ratio et Revelatio din Oradea și a fost lansat doar online în prima parte a acestui an. Realizatorii albumului sunt: Sorin Șipoș, Cosmin Patca și Ioana Blajec. Fotografiile sunt semnate de Florin Șipoș.

„Lucrarea de față face parte dintr-un proiect pe care l-am început în anul 2010, de promovare a istoriei locale, mai precis a așezărilor de pe Valea Bistrei, de care majoritatea colaboratorilor sunt legați sentimental și profesional. O bună cunoaștere a istoriei, a tradițiilor, a oamenilor și a obiceiurilor zonei reprezintă opremisă serioasă pentru conservarea și promovarea lor și o șansă ca urmașii noștri să înțeleagă istoria locală”, afirmă universitarul orădean Sorin Șipoș, coordonatorul lucrării. Organizatorii evenimentului sunt Universitatea Oradea, Școala Doctorală de Istorie, Centrul de Studii Interdisciplinare, Primăria Popești, Parohia Ortodoxă Cuzap și Editura Ratio et Revelatio.