Câțiva turiști aflați cu corturile la munte în zona Padiş din Munții Apuseni  au fost surprinși de o viitură puternică. Într-un filmuleț postat pe Facebook de unul dintre turiști, se poate vedea cum apa maronie le inundă corturile și le mută de ici colo cu multă ușurință.

Turiștii, care au ignorat avertizările meteo, au regretat amarnic după ce, în timp de campau în Poiana Glăvoi, din zona Padiş a Munților Bihor, au fost surprinși de viitură. În imaginile publicate astăzi, 2 septembrie, pe Facebook, de Marcel Neag, unul dintre turiști, se poate vedea cum apa le inundă corturile.

„Am venit ud de pe traseu și am crezut că mai am lucruri uscate în cort…. Ce a fost în cort în mare parte s-a udat, tot ce a fost în antreu a fost luat de apă. Noi ne-am udat bine și am avut emoții să trecem zona prin viitură să ajungem la cort”, a scris Marcel Neag, pe pagina sa de Facebook.

Încă de joi, 1 septembrie, județul Bihor s-a aflat sub cod galben de ploi și vreme rea, potrivit prognozei transmise de ANM. Avertizarea meteorologilor este valabilă și astăzi, 2 septembrie, până la ora 21.00.