20 de voluntari, în majoritate tineri din sistemul de asistență și protecție socială, dar și angajați ai DGASPC Bihor, au participat duminică, 4 octombrie, la o acțiune de ecologizare a pădurii din Săldăbagiu de Munte.

Duminică, 4 octombrie, a avut loc o acțiune comunitară de ecologizare în pădurea din Săldăbagiu de Munte, care face parte din Situl Natura 2000 Valea Roşie. La acest proiect, inițiat de Sportiv Speed Runners Oradea, a participat și  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, cu un număr de 20 de voluntari, în majoritate tineri din sistemul de asistență și protecție socială, dar și angajați ai instituției.

Pentru reușita acțiunii au fost formate echipe, cărora li s-au repartizat: saci menajeri şi mănuși de unică folosință, puse la dispoziție de către organizatori. Deșeurile au fost strânse în saci şi depuse în spații special amenajate, de unde au fost ridicate și transportate de către organizatori, cu ajutorul partenerului, RERVest Oradea.

„Această acțiune are o puternică latură educativă. Prin această participare și implicare comunitară, încercăm să atragem atenția cu privire la importanța mediului înconjurător, ce impact are omul asupra naturii prin protejarea ariilor verzi și, nu în ultimul rând, să creștem gradul de responsabilitate și implicare comunitară”, a declarat Ștefan Goția, purtătorul de cuvânt al DGASPC Bihor.