După cum a promis recent, cu ocazia unui amplu interviu, Dorel Dulău, directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bihor, a continuat seria de vizite de lucru în unitățile spitalicești de pe raza județului, zilele acestea venind rândul Spitalului Orășenesc Ștei.

Cu această ocazie, s-a întâlnit cu primarul Iulian Balaj și cu personalul medical. Edilul i-a prezentat lui Dorel Dulău una dintre cele mai importante investiții aflate în derulare la Ștei, și anume ambulatoriul Spitalului Orășenesc, unde lucrările sunt aproape finalizate. Directorul C.A.S. Bihor a vorbit despre necesitatea acestei investiții:

„Ambulatoriul este mai mult decât necesar să funcționeze pe lângă un spital. Vor fi specialități noi, vor fi cabinete în care vor funcționa medici angajați ai spitalului, dar și cu contracte de colaborare. Este foarte important ca, pentru populația din Ștei și din zona limitrofă, anumite servicii medicale, care pot fi prestate la nivelul orașului, să fie aici dezvoltate”.

Cei doi, împreună cu managerul Radu-Cornel Aron, au discutat apoi despre viitoarea secție de balneologie de la Ștei, atât Iulian Balaj, cât și Dorel Dulău subliniind importanța medicală și economică pe care aceasta o va avea pentru dezvoltarea durabilă a orașului.

Radu-Cornel Aron, managerul Spitalului orășenesc Ștei, a subliniat importanța semnării unui nou contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, după 2018 relația dintre cele două instituții fiind reglementată prin acte adiționale:

„Pentru noi, contractul încheiat cu Casa de Asigurări în anul 2021 a adus un plus pentru spitalizările de zi. Am încercat, în acest fel, să ne încadrăm în Master Planul regiunii de nord-vest, în care suntem și noi, bineînțeles, cuprinși și în care se spune că se va muta accentul, pentru spitalul nostru, cel puțin, dar și pentru alte spitale din județul Bihor, spre spitalizările de zi și, în perspectivă, spre dezvoltarea unor specialități cronice – mă gândesc aici îngrijiri paliative – și perspectiva pe care noi o avem, ca spital, prin aceea că domnul ministru Cseke a fost aici și a semnat cu Primăria contractul de realizare a spațiului pentru extinderea secției de balneologie, de extindere și a numărului de paturi pentru recuperare medicală, medicină fizică și balneologie”.

Managerul Radu-Cornel Aron a mai declarat că ambulatoriul va reprezenta una dintre principalele surse de venituri pentru unitatea spitalicească pe care o conduce.

Intervievat asupra vizitei de la Ștei, directorul Dorel Dulău s-a declarat de cele văzute și de disponibilitatea la colaborare din partea autorităților locale:

„Am avut o primire extraordinar de bună, motiv pentru care îi mulțumesc domnului primar Iulian Balaj și domnului manager Aron. Am vizitat spitalul și sunt mulțumit de condițiile care sunt aici, de curățenia, de atitudinea personalului și de deschiderea față de pacient”.