Cu ocazia comemorării celor 129 de ani de la trecerea în constelația culturii române a geniului tutelar, Mihai Eminescu, beiușenii au avut parte, joi, 14 iunie, de un eveniment artistic de înaltă ținută: spectacolul „Eternul Eminescu”, desfășurat cu participarea extraordinară a marelui actor Dorel Vișan.

 

Organizat de Consiliul Local, Primăria și Casa de Cultură ale municipiului Beiuș, la Sala Mare a Primăriei, spectacolul „Eternul Eminescu” a fost urmărit de numeroși beiușeni, printre aceștia numărându-se și reputatul artist plastic Marossy Bela, cetățean de onoare al urbei, care i-a oferit maestrului Dorel Vișan, în semn de prețuire, câteva dintre creațiile sale.

Evenimentul artistic dedicat poetului național a avut o distribuție care a cuprins și alte nume cunoscute ale scenei românești, acompaniamentul muzical fiind asigurat de Angela Balici, la pian, și Corina Murgu, vioară, ambele de la Opera Națională Română Timișoara.

Manifestările cultural-artistice dedicate comemorării lui Mihai Eminescu au continuat, firește, și vineri; găzduit de Clubul Micul Beiușean și ajuns la cea de-a cincea ediție, evenimentul intitulat „O mie de cocori” s-a desfășurat într-un cadru restrâns, dar propice confruntărilor ideatice pe tema creației eminesciene. Activitatea de la Clubul Micul Beiușean a cuprins atât poezie, cât și discuții pe marginea actualității mesajului operei Poetului.

Invitată la Beiuș, moderatoarea TV Mihaela Tatu le-a vorbit participanților despre Eminescu și limba română, de data aceasta în calitate de trainer acreditat în tehnica și arta livrării discursului.

Că Eminescu rămâne accesibil tuturor celor care iubesc poezia ne-au dovedit-o câțiva dintre participanții la eveniment, care, indiferent de vârstă, s-au regăsit în universul liric eminescian.

La final, Ana Florea, directoarea artistică a Asociației Micul Beiușean, a declarat că ediția din acest an a evenimentului „O mie de cocori” a fost o reușită.