Începând din acest an, la Drăgănești, pe lângă Școala Gimnazială „Viorel Horj” funcționează o grădiniță cu program prelungit, aceasta fiind amenajată cu fonduri europene accesate de administrația locală.

Primăria comunei Drăgănești a obținut finanțarea pentru noua grădiniță prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2007-2013, depunând un proiect pe Măsura 322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale”, Axa III – „Calitatea vieții în zonele rurale și diversificarea economiei rurale”. Grădinița a fost acreditată în anul școlar 2019-2020, când a fost efectuată și recepția finală.

Cât privește condițiile de pregătire și relaxare, acestea sunt dintre cele mai bune, preșcolarii beneficiind de: microbuz cu un cadru didactic însoțitor, pentru deplasarea la grădiniță și înapoi acasă, masă caldă furnizată de o firmă de catering din Beiuș, spălarea lenjeriei de pat și a celorlalte piese textile într-o unitate specializată și un spațiu exterior dotat cu tobogane, balansoare și alte aparate de joacă.

După cum declara Ioana Gudiu, directoarea Școlii Gimnaziale „Viorel Horj”, chiar dacă activitatea cu prezență fizică este suspendată acum, la fel ca în toate unitățile școlare, grădinița oferă o nouă facilitate comunității locale, fiind, până deunăzi, soluția optimă pentru părinții aflați la serviciu.