Drumul judeţean 764, care face legătura între localitățile Beiuș (intersecție cu DN76) și Aleșd (intersecție DN1) este în proces de modernizare pe tronsonul cuprins între Roşia şi Aştileu. Lucrările, începute în octombrie 2019, sunt realizate în procent de aproximativ 45%. 

Consiliul Judeţean Bihor a anunţat că, în prezent, șantierul a ajuns la Podul Pancului (peste Valea Minerii), între localitățile Călățea și Cornet. „În interiorul localității Cornet a început construirea zidurilor de sprijin și a șanțurilor carosabile betonate, acoperite cu dale. Primăria Aștileu a sprijinit constructorul la realizarea lucrărilor care au afectat rețeaua de apă și canalizare”, precizează CJ Bihor.

Tronsonul de drum ce este în curs de reabilitare și modernizare are o lungime de 33,655 km, fiind cuprins între intersecția cu DJ 764D, în apropierea localității Damiș (km 31+000), și intersecția cu DJ 108I, în localitatea Aștileu (km 61+655). Drumul străbate localitățile Zece Hotare, Tomnatic, Călățea și se termină în Aștileu, la intersecția cu Drumul Județean108I.

„Am fost în teren pe DJ 764, de la Aștileu la Roșia, unde lucrările de modernizare avansează într-un ritm bun. Se lucrează la turnarea zidurilor de sprijin de-o parte și de alta a drumului, la fasonarea și confecționarea fierului, dar și la fundația drumului, în funcție de sector. Prin asfaltarea acestei porțiuni de drum, care până în prezent era la nivel de piatră, accesibil doar celor cu mașini mari, turismul în zonă se poate dezvolta cu adevărat. Drumul străbate o zonă montană, cu multe depresiuni și văi. Totodată, existența drumului va scurta timpul de deplasare între depresiunea Beiușului și zona Aleșd”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor.

Firma resposabilă de execuția lucrărilor la proiectul „Reabilitare și Modernizare  DJ 764 Beiuș - Roșia - Aștileu - Aleșd, Sector de la km 31+000 la km 64+655,  L= 33,655  km” este Asfamixt. Valoarea contractului este de 93.543.776,46, cu TVA inclus. Lucrările au început pe 1 octombrie 2019, iar termenul de execuție este de 28 de luni.