Cetățenii români continuă să se întoarcă în țară, datele publicate de Poliția de Frontieră arătând că după ce în perioada sărbătorilor s-a înregistrat o scădere a traficului, începând de luni, numărul celor care au tranzitat PTF Borș, pe sensul de intrare, a crescut.

În perioada 20-21 aprilie, au intrat în țară, prin PTF Borș, 1.200 de persoane cu 1.100 mijloace de transport iar în perioada 21-22 aprilie au intrat în România, tot prin Borș, 1.600 persoane cu 1.500 mijloace de transport. Potrivit unei informări publicate, ieri, de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, în 24 de ore, respectiv de marți dimineața până miercuri dimineața, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 17.600 persoane, cetățeni români și străini şi peste 14.800 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 8.400 persoane cu 8.300 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 9.200 persoane cu 6.500 mijloace de transport. În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și pe fâșia de frontieră. Zilnic, aproximativ 4.200 de polițiști de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor. În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 9.800 de persoane şi 8.100 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 4.500 de persoane cu 3.800 mijloace de transport.

Potrivit Poliției de Frontieră, formalitățile necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic. După încheierea formalităților și stabilirea măsurilor dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare  sau  pentru  autoizolare.