Asociaţia de Ecoturism din România, printre ai cărei membri se numără şi Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă (CAPDD) Bihor, a fost partenerul principal al ediţiei din acest an al târgului de turism „Destinations”, desfăşurat la Londra, între 31 ianuarie şi 3 februarie.

 

Paul Iacobaş, preşedintele CAPDD Bihor şi reprezentantul ecodestinaţiei Pădurea Craiului la târgul din capitala Marii Britanii, spune că nu mai puţin de 80.000 de vizitatori au trecut pe la standurile evenimentului, în cele patru zile ale acestuia. „Târgul promovează destinaţiile de călătorie, activităţile în natură, tururile culturale şi croazierele. Este unul din cele mai căutate evenimente de acest gen, mai ales pentru turiştii trecuţi de prima tinereţe”, explică Paul Iacobaş. Faptul că Asociaţia de Ecoturism din România (AER) a fost partener principal al evenimentului a adus un plus de vizibiltate turismului românesc, în general, şi destinaţiilor ecoturistice din ţară, în special, spune preşedintele CAPDD Bihor. Publicul englez s-a arătat interesat de drumeţii prin natură, cicloturism, observarea vieţii sălbatice – în special a florei şi activităţi de aventură. Pentru Pădurea Craiului s-au căutat mai ales tururile culturale, dar a existat un interes aparte şi pentru vizitarea peşterilor speoturistice.

Sloganul „Discover Eco-Romania” îşi propune să promoveze „o imagine reală a unei părţi speciale din România, aceea în care destinaţiile turistice se dezvoltă în armonie cu localnicii şi natura locului. Afacerile promovate de noi au o calitate excepţională a produsului turistic dar şi o responsabilitate specială pentru mediul natural şi social”, spune Bogdan Papuc, directorul AER.

Prezenţa singurei ecodestinaţii bihorene la târgul „Destinations” face parte din activităţile derulate în cadrul proiectului „Pădurea Craiului un loc mai plăcut de vizitat, un loc mai bun în care să trăieşti”, proiect finanţat de Romanian-American Foundation şi Fundaţia pentru Parteneriat, în cadrul programului Green Entrepreneurship.