În cadrul etapei interjudeţene a concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”, organizat la Oradea, în data de 24 mai, elevii bihoreni au câştigat faza regională, urmând a concura la faza naţională.

 

Echipa Colegiului Naţional „Octavian Goga” Marghita a câștigat titlul de campioană la categoria liceu, iar la categoria gimnaziu, prima treaptă a podiumului a fost ocupată de echipa Școlii Gimnaziale nr. 1 Remetea.

La startul competiţiei, organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, s-au aliniat cinci echipe câştigătoare ale fazelor judeţene (două echipe pentru ciclul gimnazial şi trei pentru ciclul liceal), din Bihor, Bistriţa-Năsăud şi Cluj, judeţul nostru fiind reprezentat, la nivelul ciclului gimnazial, de elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Remetea, iar la ciclul liceal, de cei ai Colegiului Naţional „Octavian Goga” Marghita. După parcurgerea probei teoretice şi a celor două probe practice, care au constat în  „Transportul asistat al unui accidentat, aşezat pe targă, pe distanţa de 50 metri” şi în „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”, în fruntea clasamentului general, la categoria liceu (15-18 ani), s-a situat echipa Colegiului Naţional „Octavian Goga” Marghita, coordonată de prof. Afloarei Maria, urmată de echipa Colegiului Tehnic Energetic Cluj-Napoca (județul Cluj), pe locul III situându-se echipa Colegiului Național „Petru Rareș” Beclean (județul Bistrița-Năsăud).

La categoria gimnaziu (10-15 ani), locul I a fost ocupat de elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Remetea, coordonați de prof. Leș Gabriel Florin, locul II revenindu-i echipei Școlii Gimnaziale nr. 1 Leșu (județul Bistrița-Năsăud).

Cele două echipe bihorene, situate pe primul loc la cele două categorii, vor participa la etapa naţională a concursului, ce se va desfășura în luna iunie, la Deva, județul Hunedoara.

Premiile au constat în diplome şi cupe şi nu în ultimul rând, în mulţumirea de a fi parte integrantă dintr-un grup a cărei coeziune a cântărit greu în obţinerea succesului, iar pe termen lung, în satisfacţia asimilării unor cunoştinţe şi deprinderi practice menite a le proteja viaţa şi a-i apăra pe cei din jur în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.