Copiii din clasa a II-a de la Școala Gimnazială Nestor Porumb din Tulca, au bătut marți, 18 decembrie, pentru al treilea an consecutiv, la porțile Centrului de îngrijire din Asociația „Smile”, Salonta, pentru a-i colinda pe vârstnici.

În acest an, elevii au fost însoțiți și de colegii lor mai mici, elevii claselor pregătitoare. Activitatea a fost desfășurată în cadrul proiectului de  voluntariat „Suflet pentru suflet”, proiect ce s-a derulat în perioada 13-19 decembrie și a fost coordonat de profesoarele pentru învățământul primar Mariana Sanda Iga, Madălina Zubașcu și Nicoleta Cicortaș.

„Realitatea socială în care trăim prezintă o paletă întreagă de situaţii în care oamenii, independent de voinţa lor, au ajuns singuri, neputincioşi şi aparent uitaţi de societate. Din această categorie fac parte persoanele de vârsta a treia care şi-au găsit alinarea sufletească în centrele de îngrijire şi asistenţă destinată lor. Ajunşi acolo din diverse motive, ei nu au uitat să zâmbească, să trăiască, deşi, de multe ori, din amintiri, şi să spere că, cei dragi lor, îi vor vizita. În zilele Crăciunului şi în general de sărbători, când familiile se reunesc, aceşti oameni suferă cel mai mult, deoarece în sufletul lor apasă sentimentul solitudinii şi al abandonului - poate cel mai dureros dintre toate celelalte. Persoanelor de vârsta a treia merită să li se umple sufletele de bucuria adusă de Sfintele Sărbători‚ să fie înconjurate cu dragoste, să li se arate că avem nevoie de înţelepciunea lor şi că nu au fost uitate sau abandonate”, susține Mariana Sanda Iga.