Momentul așteptat cu nerăbdare de beiușeni are loc miercuri: bazinul de înot este inaugurat la ora 17.00, iar de joi, doritorii vor putea să se bucure de beneficiile practicării înotului și de facilitățile modernului complex din incinta Stadionului Municipal „Francisc Matei”.

Demersurile pentru construirea unui bazin de înot la Beiuș au fost inițiate în 2016 de Consiliul Județean, prin Asociația de Dezvoltare Durabilă Bihor, în cadrul unui proiectului de realizare de bazine didactice la Beiuș, Marghita, Nucet, Salonta, Săcueni, Ștei și Valea lui Mihai. Beiușul este printre beneficiarii unui complex cu două bazine didactice de înot, de dimensiuni 25×12,5 m, respectiv 6×12,5 m, cu grupuri sanitare, vestiare și tribune. Cât privește bugetul alocat pentru complexul de bazine de înot de la Beiuș, acesta este de circa 7,2 milioane de lei, cu TVA, valoarea întregului proiect județean ridicându-se la 35,7 milioane de lei.

Realizat de firma orădeană Costa Voc Impex SRL, complexul de bazine didactice de înot de la Beiuș a fost recepționat în urmă cu un an, pe 14 octombrie 2022, iar de atunci au fost făcute și celelalte demersuri necesare deschiderii acestuia pentru public.

Conform site-ului Consiliului Județean Bihor, scopul proiectului „este acela de îmbunătăţire a stării de sănătate şi de dezvoltare a abilităţilor fizice ale locuitorilor din oraşele şi municipiile judeţului”, motiv pentru care „bazinele didactice de înot vor fi destinate școlilor pentru inițierea elevilor, iar după orele de înot acestea pot fi deschise și pentru agrement”. 

După cum precizează pagina de Facebook a Primăriei municipiului Beiuș, inaugurarea complexului de bazine didactice de înot are loc, miercuri, 15 noiembrie, de la ora 17, ocazie cu care „vor avea loc demonstrații de înot, urmate de un meci demonstrativ de mini-polo, susținut de sportivii CS Crișul Oradea”. Totodată, Primăria Beiuș anunță că bazinele vor fi deschise publicului începând de joi, 16 noiembrie, iar biletele vor putea fi achiziționate de la ghișeul din incinta complexului, până la ora 16 sau online, de pe eventbook.ro, de acolo putând fi procurate și abonamente.

Cât privește programul de funcționare, complexul de bazine didactice de înot va fi deschis de marțea până vinerea între orele 7 și 22, sâmbăta de la 10 la 18 și duminica în intervalul orar 12-20, în timp ce lunea nu este prevăzut program cu publicul.