În 2019, Ansamblul „Muguri și Mlădițe de Tezaur” al Casei de Cultură Beiuș câștiga Marele premiu al celei de-a IX-a ediții a Festivalului-concurs Interjudețean „Mândru-i danțu’ pe la noi”. Din cauza pandemiei, ediția a X-a a avut loc abia anul trecut, iar cea de-a XI-a s-a desfășurat duminică, 21 mai, invitați de onoare fiind membrii ansamblul folcloric „Muguri și Mlădițe de Tezaur”, după cum anunța, pe pagina personală de Facebook, Anca Banda, referent în cadrul Casei de Cultură a Municipiului Beiuș și coordonatoarea ansamblului menționat: „Am răspuns cu drag invitației Consiliului Județean Maramureș și Primăriei comunei Recea, de a fi parte din Festivalul «Mândru-i danțu' pe la noi!». Am dus cântecul și dânsul nostru în inima Maramureșului străvechi prin membrii ansamblurilor «Muguri și Mlădițe de Tezaur» Beiuș și «Moștenitorii» Pocola! Vă mulțumesc tuturor!˝

Cât privește programul celor două ansambluri din Bihor, Anca Banda a precizat că acesta a cuprins dansuri specifice zonei noastre folclorice, precum polca și „Pă picior”.

Pe lângă cele două grupuri artistice din Țara Beiușului, la festivalul de la Recea au mai participat ansamblurile folclorice „Doina Crișului” din Ineu (jud. Arad), „Tezaur Codrenesc” (Fărcașa, Maramureș), „Mlădițe Someșene” (Sălsig, Maramureș), precum și reprezentanții gazdelor din componența ansamblului !Cununița și Cununa Săsarului”. Pe scena festivalului au urcat și câțiva talentați soliști locali, invitații de onoare Traian și Valeria Ilea, dar și reprezentanții muzicii populare bihorene Renata Magda, Sofia Pălcuț, Zian Frenț, Alecsia Pășcuț, Alexandra Brădău, David Suciu, Giulia Clop și George Jidoi. La finalul interviului, Anca Banda a enumerat câteva dintre manifestările cultural-artistice la care vor lua parte, în viitorul apropiat, membrii Casei de Cultură Beiuș, printre evenimentele menționate numărându-se Concursul Național „Vara Artiștilor”, ce va avea loc tot la Oradea, în 10 iunie.