Filmul serial online „Anna are mere”, realizat de trupa de amatori TincART din Tinca, a ajuns la final. Duminică seara, a fost prezentat cel de-al 10-lea episod, și ultimul, pe canalul de You Tube al trupei.

 

Structurat pe zece episoade, filmul serial a fost realizat de o echipă de 27 de voluntari: 16 elevi (Andrei Ungur - XII, Sara Cioca - X, Flavius Dănilă - XI, Maia Avram - X, Denis Dulău - XII, Briana Avram - IX, Alexandra Ciotea - X, Paula Judea - XII, Iasmina Balș - XII, Casian Balș - XII, Cătălin Teglaș - XII, Ana Terec - II, Roxana Ardelean - II, Ionuț Irimie - IV, Darian Crăciun - II, Alina Fekete - III) și trei profesori (Carmen Monica Anton, Anamaria Ștefan, Dorina Negrean) de la Liceul Teoretic ,,Nicolae Jiga” din Tinca, doi studenți de la Universitatea din Oradea (Elena Vidican și Patrik Bucsko), două educatoare (Olimpia Oniga și Ana Condoroș) de la GPP nr. 1 Tinca, Simona Țărău, Alina Brata și Ioana Suciu, de la Primăria comunei Tinca, precum și Rareș Țol.

Filmul a putut fi realizat cu ajutorul sponsorilor din localitate, implicați în sprijinirea activităților culturale ale Trupei TincART încă de la înființarea sa din 2013, precum și cu sprijinul Liceului Teoretic ,,Nicolae Jiga” Tinca, Asociația Pro Educație Nonformală Tinca, Stațiunea Băile Tinca, Pensiunea Brata Tinca, Pizzeria Gustosa Gurbediu, Pensiunea Brădet Padiș și Primăria Comunei Tinca.

Scenariul, montajul dar și coordonarea întregii echipe au fost realizate de prof. Iuliu Orban, de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” Tinca.

În continuarea stagiunii 2020-2021 actorii Trupei TincART se pregătesc să se reîntoarcă pe scenă, după un an de producții online, cu o nouă comedie spumoasă, care va fi prezentată, în premieră, la Festivalul Internațional de Arte „Muzite” din Sozopol, Bulgaria, unde, în urmă cu doi ani, trupa a fost premiată cu locul 1 pentru piesa „Mă iubește femeile”.