Din momentul în care a apărut, fotografia a schimbat lumea. Cuvântul fotografie provine din limba greacă şi înseamnă „a picta cu lumină”. Crişana vă propune o istorie în imagini a anului 2016 văzut prin obiectivul fotoreporterilor ziarului.

 

11 martie - S-au finalizat lucrările de montare a gazonului în Piaţa Unirii. Muncitorii au montat instalaţiile de irigaţie, iar la final rulourile de gazon au fost tăvălugite.

 

 

 

 

 

 

17-18 martie - Palatul de Justiţie a fost recepţionat, după ce timp de trei ani s-a aflat în reabilitare totală. Spaţiile interioare ale clădirii, o adevărată bijuterie arhitectonică, au fost extinse în subsol şi la mansardă. Recepţia tehnică s-a finalizat cu un chef pentru magistraţi oferit de firma care a realizat lucrările. S-a lăsat cu cântec...

 

 

 

 

 

24 martie - Casa Darvas-La Roche a fost deschisă publicului intrând în circuitul turistic. A fost amenajat un mic Muzeu Art-Nouveau cu piese de epocă păstrate intacte în clădire.

 

 

 

 

 

 

30 martie - Procurorii şi poliţiştii DNA Oradea au descins la Universitatea din Oradea, fiind efectuate mai multe percheziţii. Vizaţi în anchetă au fost rectorul Constantin Bungău, decanul Floare Chipea şi prof. Camelia Dindelegan, suspectaţi de fapte şi acte de corupţie.

 

 

 

 

 

1 aprilie - Un bloc operator compus din 10 săli de operaţie a fost inaugurat la Spitalul Judeţean, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu. Investiţia din fonuri nerambursabile se ridică la 5 milioane de euro.

 

 

 

 

 

4 aprilie - Circulaţia pe linia de cale ferată Oradea-Cluj a fost suspendată din cauza lucrărilor de reabilitare la tunelul dintre Şuncuiuş şi Bratca. Călătorii au fost poftiţi de şefii de tren să urce în... autobuze.