Din momentul în care a apărut, fotografia a schimbat lumea. Cuvântul fotografie provine din limba greacă şi înseamnă „a picta cu lumină”. Crişana vă propune o istorie în imagini a anului 2016 văzut prin obiectivul fotoreporterilor ziarului.

30 mai - Episcopul romano-catolic Tempfli Jozsef a fost înmormântat în catedrala episcopală din Oradea, în prezenţa a sute de credincioşi, prelaţi, preoţi, călugări din ţară şi străinătate. Ceremonia s-a derulat în limbile maghiară şi română. Episcopul a decedat pe 25 mai, la vârsta de 85 de ani.

3 iunie - Într-o atmosferă de mare sărbătoare, echipa de baschet masculin a Oradiei a reuşit să câştige titlul de Campionă a României, după mai multe meciuri decisive cu BC Mureş. Titlul a poposit la Oradea după trei finale pierdute (una de campionat şi două de cupă).

5 iunie - Pentru a treia oară consecutiv, Ilie Bolojan este ales cu o majoritate covârşitoare de voturi ca primar al Oradiei. La nivel judeţean PNL câştigă cele mai multe mandate, dar este lăsat în opoziţie de coaliţia PSD-ALDE-UDMR.

8 iunie - În Beiuş, Rieni şi Ştei au avut loc mai multe proteste ale locuitorilor exasperaţi de calvarul prin care trebuie să treacă datorită abandonării lucrărilor la D(ezastrul) N(naţional) 76 Oradea-Deva.

9 iunie - Prima ediţie a Festivalului European Music Open a debutat la Oradea, în Sinagoga Neologă Zion unde a avut loc un concert cu invitaţi din Viena. Directorul festivalului este cunoscutul tenor Alexandru Badea.

10 iunie - Directorul Casei de Pensii Bihor, Leontin Ţîrle, a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind prezentat instanţei care a dispus arestarea lui pentru 30 de zile. Directorul a fost inculpat ulterior într-un dosar în care este invinuit de fapte şi acte de corupţie.

16 iunie - Elevii de la Liceul German Friedrich Schiller au navigat pe Crişul Repede în ambarcaţiuni construite de ei din materiale reciclabile.