Sub genericul „Glorie eternă eroilor martiri ai neamului”, în localitatea bihoreană Bulz, a avut loc comemorarea eroilor locului care s-au jertfit pentru patrie în Primul și Al Doilea Război Mondial.

De Ziua Înălțării Domnului - Ziua eroilor, la Monumentul eroilor din localitatea Bulz, ridicat în anul 2006 de Primăria comunei, a avut loc comemorarea eroilor locului, care, în Primul și Al Doilea Război Mondial, și-au dat viața pentru patrie.

La ceremonie au participat, în strânsă colaborare, reprezentanți ai primăriei, bisericii și școlii din comună, dar și localnici și invitați.

După slujba de pomenire a eroilor, au fost prezentate materiale elocvente despre eroii martiri din localitățile Bulz şi Munteni, iar la final, au fost depuse coroane de flori. O manifestare similară a avut loc și la Monumentul eroilor din Remeți.

„Studierea istoriei patriei începe cu istoria locală, iar construirea acestor monumente în diferite localități din țară constituie un pas important în folosul comunității, în educarea tinerei generații, pentru că, așa cum spunea în urmă cu mai bine de 200 de ani marele istoric Nicolae Bălcescu - „Istoria este cea dintâi carte a unei nații...””, ne-a declarat învățătoarea Doina Iliescu, fiică a comunei Bulz.