„Kids In Tech” este numele noului hub de tehnologie de la Liceul Tehnologic nr.1 Suplacu de Barcău. Este un spaţiu unde pasiunea elevilor se întâlnește cu dăruirea profesorilor mentori și cu tehnologia, nu puțină, disponibilă în școală.

Principiul acestui hub este „egalitatea” dintre profesori și elevi, precum și „libertatea” încurajată în sprijinul dezvoltării imaginației și creativității tehnologice prin participarea, în mod organizat și ad-hoc, la activități practice și de cercetare. Acestea toate s-au putut realiza prin buna colaborare, la nivel local, a unei echipe de proiect, formată din: prof. Marian Chirilă, consilier școlar Olimpia Dragoș, prof. documentarist Brîndușa Chira și prof. Ioan Poka, precum și prin buna colaborare cu Fundația Comunitară Oradea, prin obținerea unei sponsorizări prin programul Științescu. În Bihor, programul este implementat, la nivel local, de Fundația Comunitară Oradea, alături de Federația Fundațiile Comunitare din România, cu sprijinul Romanian-American Foundation, a partenerilor locali și a donatorilor individuali. În urma acestei finanțări, s-au achiziționat materialele și bunurile necesare spre a da startul acestui hub în direcțiile: robotită, printare 3D, mecanică, IT și electronică. În aceste direcții și-au găsit locul în acest hub opt elevi de gimnaziu și 12 elevi de liceu și profesională, care și-au lăsat amprenta, la finele acestui an, prin diferite realizări, dintre care amintim: finalizarea și programarea brațului robotic pe șase axe; realizarea rolelor metalice pentru conveiorul în lucru; printarea diferitelor modele 3D;

startul la realizarea unui nou model de „line-follower” și programarea plăcii raspberry-pi.

„Pentru toate acestea, nu putem decât să fim recunoscători și să aducem mulțumire și conducerii liceului: dnei director Orban Ilona și dnei director adj. Roxana Pop, pentru tot sprijinul de care am beneficiat de-a lungul activităților noastre”, a menționat prof. Marian Chirilă.