În Parohia Ortodoxă Română Husasău de Tinca, vineri, 16 decembrie, a avut loc un eveniment deosebit, intitulat „Colinde la bradul meșterilor populari”.

Evenimentul a avut loc la inițiativa Centrului Tradițional de Conectare la Viața Simplă din Husasău, care, împreună cu meșterul popular Constantin Perva, a cooptat în acțiunea caritabilă meșteri populari din țară care au donat diferite lucrări din arta tradițională.

„Acțiunea caritabilă este un prim pas în viitoarele colaborări dintre Centrul Tradițional de Conectare la Viața Simplă, Parohia Ortodoxă Husasău de Tinca și meșterii populari care, din primăvară, vor deschide la Husasău de Tinca primele cursuri de meserii și artă meștesugărească pentru viitoarele generații de meșteri populari în arta brodatului, țesutului la război, împletitului de nuiele și a olăritului”, anunță Dorin Negrău, organizatorul evenimentului.

Potrivit acestuia, cursurile sunt adresate adolescenților cu vârste între 14-20 ani, dar și adulților care doresc o reorientare profesională.

Proiectul educațional este inițiat și susținut de Centrul Tradițional de Conectare la Viața Simplă, în parteneriat cu Parohia ortodoxă Husasău de Tinca, pentru dezvoltarea sustenabilității adolescenților proveniți din medii defavorizate.

„A fost o seară minunată de colinde, cu ceai, prăjiturele, bucurie, voie bună și mulțumire. Mulțumim pentru minunatele obiecte donate de meșterii populari: Perva Constantin și Mariana, Biscu Ion, Tudor Octavian și Monica, Szenasi Suzana, Dusan Novicic, Claudia Pasc, Sin Mircea și Batos Radu”, a mai spus Dorin Negrău.